Video ŞTIRILE OREI 09.00

MEDIAFAX vă prezintă ştirile orei 09.00

34 afișări

Doi bătrâni, în vârstă de 80 şi, respectiv 82 de ani, alături de fiica lor, de 58 de ani, au fost găsiţi morţi în casa lor din Călăraşi, ucişi prin înjunghiere. Suspecţi în acest caz sunt trei adolescenţi, în vârstă de 17 ani, unul dintre ei fusese chiar în plasament la familia omorâtă. Cei trei minori ar fi consumatori de etnobotanice.

Raportul MCV pentru România şi Bulgaria va fi prezentat în cursul zilei de azi. În raportul Comisiei Europene se va ţine cont şi de cele două avize la Comisiei de la Veneţia pe Legile justiţiei şi Codurile penale. Totodată, oficialii europeni au solicitat autorităţilor române să ţină cont de avizele forului european.

Parlamentului European dezbate şi votează azi rezoluţia privind statul de drept din România. Textul semnalează îngrijorarea instituţiei UE referitoare la modificarea legislaţiei penale şi judiciare din prisma potenţialului de a submina independenţa sistemului judiciar şi lupta anticorupţie.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti sunt aşteptaţi să se pronunţe, azi, în dosarul fostului preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, condamnat în primă instanţă la şapte ani de închisoare pentru evaziune, delapidare şi spălare de bani. Decizia a fost amânată până acum de patru ori.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, aseară, că Arena Naţională va fi închisă pentru toate evenimentele sportive pe perioada cât va fi refăcut azonul. Potrivit estimărilor, asta ar putea dura 2-3 luni.

Echipele de căutare au recuperat rămăşiţele a cel puţin 42 de persoane ucise în incendiul devastator care a distrus în mare parte oraşul Paradise din nordul Californiei. Acest incendiu a fost deja clasat ca fiind cel mai distrugător înregistrat în California.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici