Video ŞTIRILE OREI 09.00

MEDIAFAX vă prezintă ştirile orei 09.00

54 afișări

Consiliul Superior al Magistraturii îşi alege astăzi preşedintele şi vicepreşedintele. Şeful statului Klaus Iohannis a anunţăt că va participa la şedinţă.

Premierul Viorica Dăncilă va prezenta azi în Parlamentul României forma finală a programului preşedinţiei rotative pe care România o va prelua începând cu 1 ianuarie 2019. Şedinţa plenului comun al celor două camere ale Legislativului va începe la ora 14.00.

După Oradea, Arad, Timişoara şi Cluj, mai multe localităţi şi consilii judeţene din Maramureş, Satu Mare, Sălaj şi Bistriţa vor să lanseze Provincia Transilvania de Nord. Proeictul va fi lansat, până în 15 ianuarie 2019. Scopul este consolidarea statului prin dezvoltarea economică a zonei.

Proiectul de lege privind sistemul unitar de pensii publice ar putea să intre pentru dezbatere şi vot în plenul Camerei Deputaţilor de azi, a precizat pentru MEDIAFAX preşedintele Comisiei pentru muncă, Adrian Solomon. Printre amendamentele aduse în comisie se numără reducerea stagiului minim de cotizare şi în cazul femeilor care au copii adoptaţi.

Trei persoane au fost ucise şi alte 11 au fost rănite în atacul armat care a avut loc aseara în centrul oraşului Strasbourg. Autorul atacului este cunoscut, el a fost condamnat în Franţa şi Germania, însă nu a fost prins încă. Până în prezent nu sunt români printer victim, precizează MAE.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici