Video ŞTIRILE OREI 09.00

MEDIAFAX vă prezintă ştirile orei 09.00

356 afișări

Comitetul Executiv al PSD a stabilit ca Guvernul să ceară votul de încredere al Parlamentului după moţiunea de cenzură a opoziţiei, au declarat surse din partid, pentru MEDIAFAX. Aleşii PSD vor fi prezenţi în bănci la moţiune, însă nu vor vota. Social-democraţii au mai decis să nu restructureze Executivul, ci doar să propună miniştri ai partidului pentru portofoliile care au fost deţinute de ALDE.

Liderul PSD Viorica Dăncilă va depune, azi la BEC, candidatura la alegerile prezidenţiale, potrivit unor surse oficiale. Theodor Paleologu îşi va depune tot azi candidatura, de la ora 17.00, a anunţat PMP. Prezidenţiabilii PNL şi USR, Klaus Iohannis şi Dan Barna, îşi vor depune candidaturile în aceeaşi zi, respectiv vineri, 20 septembrie. Prezidenţiabilul UDMR Kelemen Hunor îşi va depune candidatura sâmbătă.

Luara Codruţa Kovesi este tot mai aproape de şefia Parchetului European. Consiliul Uniunii Europene are ,azi, o întrunire, pentru o discuţie pe tema desemnării procurorului-şef european, a anunţat eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan, care a precizat că este posibil să fie luată şi o decizie legată de şefia Parchetului UE.

Cod portocaliu de vânt în mai multe zone din Croaţia avertizează Ministerul de Externe. De asemenea, ar putea fi disfuncţionalităţi în transportul maritim şi în furnizarea energiei electrice.

Eurodeputatul grec Nikolaou Alavanos a susţinut, ieri, că rezoluţia care condamnă Pactul Ribbentrop-Molotov, ce urmează să fie votată, azi, în plenul PE ar trebui respinsă, deoarece nu are legătură cu trecutul sau viitorul UE, ci dă posibilitatea scoaterii în afara legii a partidelor comuniste.

Taguri:
ştiri,
mediafax,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici