IEŞI PE PLUS. În ce e sigur să investim în perioade de criză? Despre optimizarea fiscală şi declaraţia unică, cu Alin Negrescu, partener consultanţă fiscală la firma KPMG

  • Cum ne putem administra eficient bugetul?
  • Cum facem să economisim ca să ajungem să investim?
  • Este mai rentabil din punctul de vedere al taxării să îţi iei un apartament pe firmă sau pe persoana fizică?
  • Alin Negrescu, partener consultanţă fiscală la firma KPMG vine în emisiunea Ieşi pe plus, joi, ora 12:00.
877 afişări
Imaginea articolului IEŞI PE PLUS. În ce e sigur să investim în perioade de criză? Despre optimizarea fiscală şi declaraţia unică, cu Alin Negrescu, partener consultanţă fiscală la firma KPMG

IEŞI PE PLUS. În ce e sigur să investim în perioade de criză? Despre optimizarea fiscală şi declaraţia unică, cu Alin Negrescu, partener consultanţă fiscală la firma KPMG

„Ieşi pe plus”, o nouă emisiune realizată de către Mediafax în parteneriat cu CEC Bank, îl are invitat în cadrul celei de-a treia ediţie pe Alin Negrescu, partener consultanţă fiscală la firma KPMG. Acesta oferă sfaturi utile pentru cum putem economisi şi investi smart. 
 

Bugetul personal: cum învăţăm să cheltuim smart banii pe care îi câştigăm?

 
Bugetul conţine venituri şi cheltuieli. Întotdeauna vrem să ne diminuăm foarte mult cheltuielile şi să ne maximizăm nivelul veniturilor, cred că asta este esenţa unei administrari eficiente a unui buget. Putem vorbi de bugete pe termen scurt, bugete pe termen lung care includ şi o anumita zonă de strategie şi planificare”, explică Alin Negrescu, partener consultanţă fiscală la firma KPMG. 
 

Chibzuieşte, economiseşte, investeşte

Investiţiile sunt un domeniu tentant dar cu multe capcane. Specialistul arată ce zone de investiţii sunt mai sigure şi de care anume e indicat să ne ferim, pentru a nu pierde banii. 
 
Aici putem vorbi de o paletă largă în ceea ce priveşte apetitul românilor pentru asemenea investiţii. Cred că cele mai importante sunt cele legate de zona imobiliară, de chirii, pentru că sunt destul de facil de administrat. Vorbim de zona de investiţii în criptomonede, zona care prinde din ce în ce mai mult apetitul românilor, e un fenomen global, există un entuziasm foarte mare în acest sens”, spune Alin Negrescu.
 
Consultatul recomandă atenţie mare la mai multe elemente implicate, precum şi la tipologia de risc pe care suntem dispuşi să ni-l asumăm. De ce e importantă atenţia la risc? „Pentru că în functie de riscul pe care suntem dispuşi să ni-l asumăm, putem identifica anumită zonă investiţională, nu putem vorbi de acelaşi risc la investiţiile imobiliare versus investiţiile in criptomonede unde avem un risc extrem de ridicat.”
 
Cumpărarea aurului în pandemie: investiţie sau pierdere? 
 
Ce trebuie să ştim despre declaraţia unică?
De ce e important să ştim legislaţia fiscală?
Ce venituri extra există şi ce bonificaţii acordă periodic statul?
Ce presupune optimizarea fiscală? 
Ce putem face pentru a creşte gradul de educaţie financiară din România? 
 
La toate aceste întrebări dar şi altele privind investiţii sigure şi smart va răspunde Alin Negrescu, joi, LIVE, de la ora 12:00, în cadrul emisiunii Ieşi pe plus.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici