Atleta bielorusă Krystsina Tsimanouskaya a ajuns în Polonia pe o rută ocolitoare

  • Sportiva din Belarus se află de miercuri seară în custodia Poloniei, unde a cerut protecţie diplomatică.
  • Krystsina Tsimanouskaya a evitat să ia o cursă directă de la Tokyo spre Varşovia, temându-se să înconjoare spaţiul aerian al ţăriile sale.
  • Aterizarea în Polonia s-a făcut folosindu-se o cursă care a decolat din Austria.
754 afișări
Imaginea articolului Atleta bielorusă Krystsina Tsimanouskaya a ajuns în Polonia pe o rută ocolitoare

Krystsina Tsimanouskaya

Atleta bielorusă Krystsina Tsimanouskaya a ajuns miercuri seară în Polonia, unde caută protecţie, după incidentul declanşat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Declaraţiile sale au produs furia guvernului din Belarus şi mai ales a preşedintelui Alexander Lukashenko.

Sportiva a aterizat în siguranţă în Polonia. Aici, Krystsina Tsimanouskaya a ajuns prin Viena, unde s-a întâlnit secretarul de stat austriac Magnus Brunner, în timpul unei opriri pe aeroportul Schwechat din capitala Austriei.

Krystsina Tsimanouskaya intenţionează să rămână la Varşovia sub protecţia diplomatică a Poloniei. Sosită miercuri la Varşovia, aşteaptă să se reunească cu soţul, sportivul Arseniy Zdanevich, care a fugit din Belarus în urma incidentului.

Se spune că Tsimanouskaya şi-a schimbat planurile de călătorie din cauza temerilor de securitate, optând pentru a nu lua un zbor direct de la Tokyo la Varşovia care ar fi înconjurat spaţiul aerian din Belarus. Sportiva s-a temut ca nu cumva cursa să fie deturnată şi să fie dată jos din avion, pentru a fi reţinută.

Krystsina Tsimanouskaya s-a întâlnit cu disidentul Pavel Latushko, la scurt timp după sosirea pe aeroportul Frederic Chopin din Varşovia.

Ministrul de externe al Poloniei, Marcin Przydacz, a scris pe Twitter, miercuri seară: „Krystsina Tsimanouskaya a aterizat în siguranţă la Varşovia. Vreau să mulţumesc întregului personal consular şi diplomatic polonez implicat, care şi-a planificat şi a asigurat călătoria în condiţii de siguranţă. Polonia continuă să-şi arate solidaritatea şi sprijinul”.

Premierul britanic Boris Johnson s-a întâlnit, marţi, cu liderul opoziţiei bieloruse Sviatlana Tikhanovskaya, într-o manifestare de solidaritate cu oponenţii lui Lukashenko. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici