Jocurile Olimpice. Britanicul Tom Daley, medaliat cu aur: "Mă simt incredibil de mândru să spun că sunt gay”

  • Tom Daley, medaliat cu aur la sărituri în apă, le transmite tinerilor LGBTQ mesajul: „Nu sunteţi singuri”.
  • "Când eram mai tânăr, am crezut că nu voi realiza nimic din cauza a cine eram", a spus sportivul, după ce a luat primul aur la a patra sa Olimpiadă.
  • Se estimează că peste 160 de membri ai comunităţii LGBTQ participă la Jocurile de vară, potrivit site-ului de ştiri sportive Outsports.
1082 afișări
Imaginea articolului Jocurile Olimpice. Britanicul Tom Daley, medaliat cu aur: "Mă simt incredibil de mândru să spun că sunt gay”

Thomas Daley, stânga, şi Matty Lee

Thomas Daley şi Matty Lee, din Marea Britanie, au câştigat luni medaliile de aur în proba de sărituri în apă sincron de la platforma de 10 m, la Tokyo Aquatics Center din cadrul Jocurilor Olimpice de vară 2020.

Săritorul britanic Tom Daley a declarat luni că speră ca medalia lui să fie un exemplu pentru comunitatea LGBTQ că „poţi obţine orice”.

Daley a plâns cu lacrimi de bucurie la podium. Aceasta este a patra Olimpiadă a lui Daly şi prima dată când pune mâna pe o medalie de aur.

„Mă simt incredibil de mândru să spun că sunt un gay şi, de asemenea, campion olimpic", a spus el. „Când eram mai tânăr, am crezut că nu voi realiza nimic, asta arată doar că poţi obţine orice”.

Daley, în vârstă de 27 de ani, s-a declarat bucuros să vadă un număr record de sportivi LGBTQ care participă la Jocurile Olimpice din acest an: „Sper că orice tânăr LGBT de acolo poate vedea că oricât de singur te-ai simţi acum, nu eşti singur. Că poţi obţine orice".

Daley a făcut comentariile în timp ce se afla între sportivii care reprezentau China şi Rusia - două ţări în care căsătoria între persoane de acelaşi sex nu este legală.

Peste 160 de membri ai comunităţii LGBTQ erau aşteptaţi să participe la Jocurile de vară, potrivit site-ului de ştiri sportive Outsports, aproximativ 34 de sportivi venind din Statele Unite. Asta după ce un număr de 56 de sportivi LGBTQ au participat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016.

Victoria lui Daley şi Lee a avut loc luni, duo-ul terminând cu un scor total de 471,81 puncte, asigurând o victorie în faţa chinezilor Cao Yuan şi Chen Aisen, cu 1,23 puncte. Medalia de bronz a fost luată de ruşii Aleksandr Bondar şi Viktor Minibaev, cu 439,92 puncte.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici