Jocurile Paralimpice. Jucătorul de tenis de masă Bobi Simion a cedat psihic: ”Am suportat abuzuri. M-au distrus!”

  • Sportivul român refuză să se pregătească sub comanda antrenorului pus la dispoziţie de şefa Comitetului Naţional Paralimpic.
  • Bobi Simion a apelat la o instanţă civilă, care a impus forului românesc să îi permită tehnicianului care l-a ajutat în carieră pe Bobi să îl însoţească la Tokyo.
  • Sally Wood Lamont refuză să pună în executare decizia instanţei, iar Bobi Simion se sufocă de indignare în cantonamentul de la Izvorani.
3469 afișări
Imaginea articolului Jocurile Paralimpice. Jucătorul de tenis de masă Bobi Simion a cedat psihic: ”Am suportat abuzuri. M-au distrus!”

Bobi Simion Sursafoto: Facebook Boby Simion

România va participa, în perioada 24 august - 5 septembrie, la Jocurile Paralimpice de la Tokyo. Evenimentul ar fi trebui să fie un moment de mândrie naţională şi de bucurie. Momentul este însă umbrit de un scandalul iscat între un sportiv reprezentativ din lotul României, jucătorul de tenis de masă Bobi Simion, şi conducerea Comitetului Naţional Paralimpic, reprezentată de preşedinta Sally Wood Lamont.

Bobi Simion, legitimat la clubul DSA Cluj-Napoca, vicecampion european şi locul 5 la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro 2016, ameninţă că nu se urcă în avionul de Japonia, pe motiv că nu este lăsat să-şi ia antrenorul, Dan Marian Năsui, la Tokyo, deşi a obţinut acest drept prin ordonanţă preşedinţială. Hotărârea judecătorească obţinută împotriva forului olimpic românesc este executorie.

Sally Wood Lamont, preşedinta Comitetului Naţional Paralimpic, l-a desemnat pe antrenorul Gheorghe Alexandru Bogdan să se ocupe de pregătirea sportivului, dar Bobi Simion nu-l acceptă pe tehnician şi cere respectarea hotărârii judecătoreşti.

Delegaţia de 15 persoane a României (7 sportivi), este cantonată la Izvorani şi urmează să plece în două tranşe, începând de miercuri, spre Tokyo. Din cantonament, Bobi Simion şi-a strigat disperarea în dialogul purtat cu Mediafax:

”Această doamnă îmi încalcă drepturile! Mi-a pus un antrenor cu care nu am nicio legătură. Iar fără antrenorul meu, nu vreau să merg la Olimpiadă. Această femeie îşi bate joc de mine! Mi-a delegat un antrenor cu care nu m-am pregătit şi care nu are nicio contribuţie la calificarea mea la Jocurile Olimpice. Antrenorul meu de la Cluj mi-a zis <<Du-te acolo şi fără mine, că nu se mai poate cu această femeie. Ai muncit atâţia ani, ca să te distrugă>>! Moralul meu este acum la pământ! Actualul antrenor este pus de această femeie, pentru că o <<perie>>!

Acum sunt la Izvorani, iar pe 19 august trebuie să plecăm la Tokyo. I-am spus antrenorului pus de Sally că îl accept doar ca sparring partner, dar ca antrenor i-am zis: <<Nu doresc să vii la Olimpiadă>>! Mi-a răspuns: <<Dacă nu mă vrei, nu mai mergi tu la Olimpiadă>>! Consider că antrenorul meu şi-a câştigat dreptul de a fi cu mine acolo. Acest Gheorghe Alexandru Bogdan este pe mână cu Sally! Nu are coloană vertebrală. Nu am încredere în el, este de 5 ani la lot şi nu a demonstrat că merită”.

Merge la psiholog

Bobi se plânge că de mai bine de un deceniu este scos din minţi de Sally Wood Lamont, şefa paralimpicilor români: ”Am vrut să renunţ. Am suportat abuzuri. M-au distrus psihic! Din luna aprilie merg la psiholog. Sunt împotriva mea şi a clubului meu. Am luat locul 5 la Rio 2016, am medalie de argint la Europenele din 2019, prima medalie luată de România la tenis de masă. Pe antrenorul meu nu-l poate controla Sally, de-aia nu-l pun la lot. Această femeie nu mai merită să conducă acest Comitet Paralimpic. Încalcă principiile persoanelor cu handicap şi dictează ca în comunism. A minţit că nu sunt locuri la Tokyo pentru însoţitori. Cu noi, această femeie se răzbună din 2010,  de când am plecat de la ea din club. Unora le e frică să vorbească despre această Sally, eu sunt bombardat de 11 ani de ea şi nu mă tem”.

Sally nu comentează

De la Cluj, avocata sportivului, Simona Paşcu, explică traseul conflictului: ”Ordonanţa preşedinţială este executorie. Trebuia pusă imediat în aplicare. Au motivat că numirea domnului antrenor Năsui la lot ar fi înseamnat să i se asigure dânsului însoţitor, fiind o persoană cu handicap.  Dar, să nu numeşti pe cineva din acest motiv este discriminare”.

”Nu vom comenta aceste acuze înaintea Jocurilor Paralimpice de la Tokyo. În acest moment, sportivul Simion Bobi este în cantonament la Izvorani împreună cu antrenorul Gheorghe Alexandru”, a fost răspunsul trimis de la biroul şefei CNP.

Tricolorii, fără medic la Tokyo! 

Un alt motiv de îngrijorare în lotul României este faptul că printre cele 15 persoane care compun delegaţia, printre care se numără şi ministrul Sportului - Eduard Novak, nu şi-a găsit loc un medic. Ca să poată lua doctorul, delegaţia având un număr limitat, ar fi trebui să se renunţe la un sportiv, antrenor sau însoţitor.

”Motivul principal este acela că lotul României de atletism, judo, tir cu arcul şi tenis de masă vor fi cazate în Satul Olimpic, iar echipa de ciclism va fi cazată la două ore şi jumătate distanţă de această locaţie. Ambele locaţii sunt prevăzute cu clinici şi cabinete medicale puse la dispoziţia sportivilor”, specifică ”vicele” CNP, Ciprian Anton.

”Doctorii competiţiei îi ajută pe sportivi doar la concursuri. În rest, cine le face medicaţia, cine se ocupă de alimentaţia lor? Are cineva un început de COVID, cine îi ajută când nu sunt în competiţie? Sunt oameni cu nevoi speciale. În loc să renunţe la un sportiv sau poate la un antrenor sau la un însoţitor, ca să facă loc medicului, au preferat să renunţe la medic. Incredibil!”, comentează, de pe margine, medicul craiovean Sorin Matican, legitimat la CSA Steaua ca antrenor de paraciclism. Fiul lui, ciclistul paralimpic Teo Matican, a obţinut punctajul pentru calificarea la Olimpiadă, dar n-a fost acceptat în delegaţia României pentru Tokyo pentru că tatăl său era asistent personal, medic şi antrenor de paraciclism.

”Conform Regulamentului IPC pentru acreditare VIP, ministrul Sportului avea dreptul la 3 invitaţi. Chiar nu putea merge antrenorul lui Bobi Simion? Chiar nu puteau lua un medic?”, se întreabă Sorin Matican.

Lotul paralimpic al României la Tokyo


Atletism
Tamaş Petrică Adrian – antrenor
Tabita Vulturar – sportivă
Tucaliuc Octavian – sportiv
Tenis de masă
Gheorghe Alexandru Bogdan  – antrenor
Simion Bobi – sportiv
Tir cu Arcul
Danileţ Neculai Dorinel - antrenor
Pătru Eugen – sportiv
Judo
Gergely Tamas – antrenor
Gergely Gabor – sparing partner
Bologa Florin Alexandru – sportiv
Ciclism
Valoppi Cristiano – antrenor
Szabolocs Szebastyen – mecanic
Karol Eduard Novak – sportiv
Moescu Eduard - sportiv
Anton Ciprian - şef de misiune


 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici