Jurnal de carantină, din Madrid. Gelu Vlaşin: Nimeni nu se aştepta la avalanşa asta de contagiaţi şi de morţi

  • Gelu Vlaşin: Copiii erau deja în casă de două săptămâni şi acum li se spune că intră în vacanţă
  • Gelu Vlaşin: Nimeni nu se aştepta la avalanşa asta de contagiaţi şi de morţi
  • Gelu Vlaşin: Au sosit din China şi din Turcia şi din Cehia avioane militare cu zeci de tone de materiale destinate în special personalului sanitar
1782 afișări
Imaginea articolului Jurnal de carantină, din Madrid. Gelu Vlaşin:  Nimeni nu se aştepta la avalanşa asta de contagiaţi şi de morţi

Jurnal de carantină, din Madrid. Gelu Vlaşin: Nimeni nu se aştepta la avalanşa asta de contagiaţi şi de morţi

Gelu Vlaşin este izolat alături de familie la Madrid, oraşul european care a resimţit cel mai puternic efectele epidemiei. El povesteşte cum a început cea mai ciudată vacanţă pentru copii în Spania şi în ce fel încearcă toată lumea să susţină eforturile personalului sanitar suprasolicitat.

”Am şi pierdut şirul zilelor de când sunem în carantină, în izolare, aici la Madrid. Cifrele sunt absolut înfiorătoare. Încercăm, pe cât e posibil, să nu ne mai uităm la ştiri, să facem alte lucruri. Continuăm cu munca online. Copiii, în mod teoretic, de altfel şi practic, intră în vacanţă aici în Spania. Ciudată vacanţă pentru ei, care erau deja în casă de două săptămâni şi acum li se spune că intră în vacanţă.

Nu vor mai face cursuri online şi vor avea mai puţine teme în perioada de vacanţă. În altă ordine de idei, şi aici, în Spania, sunt foarte multe persoane care lucrează în sistemul medical care din păcate au fost contagiate. Cifrele sunt înfiorătoare. Acum câteva zile erau peste 13.000. Merg în continuare, luptă în continuare, deşi sunt probleme cu echipamentele şi aici, aşa cum sunt probleme în toată lumea. Nimeni nu se aştepta la avalanşa asta de contagiaţi şi de morţi.

În ultima vreme au apărut ştiri cum că au sosit din China şi din Turcia şi din Cehia avioane militare cu zeci de tone de materiale destinate în special personalului sanitar. În acelaşi timp, în fiecare zi, în fiecare seară, la ora 8, de aproape trei săptămâni continuă să iasă lumea la ferestre şi la balcoane şi să aplaude eforturile făcute de personalul sanitar, de forţele militare, de poliţişti, de cei care lucrează pentru aprovizionarea alimentară.

Sunt aplauze, e adevărat, în primul rând pentru personalul sanitar, pentru toate eforturile pe care le fac pentru a salva vieţile pacienţilor, mai ales ale celor din terapie intensivă. Sunt acum în jur de 6.500 de persoane la terapie intensivă în diverse spitale din Spania, majoritatea spitalelor sunt suprasaturate în toate regiunile”.  

 

 

      

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici