Jurnal de pandemie | Dr. Olga Simionescu despre medicamentele folosite pentru COVID-19

Un număr de 80 de studii clinice cu medicamente care ar putea fi folosite pentru COVID-19 au loc în lume, spune prof.dr. Olga Simionescu. Remdesivir, folosit prima data la pacienţii de pe vasul de croaziră din Japonia, conceput iniţial pentru tratamentul Ebolei, este folosit şi de medicii români.

3590 afișări
Imaginea articolului Jurnal de pandemie | Dr. Olga Simionescu despre medicamentele folosite pentru COVID-19

Jurnal de pandemie | Dr. Olga Simionescu despre medicamentele folosite pentru COVID-19

Prof. Dr Olga Simionescu spune că, în aşteptarea vaccinului, peste 80 de studii clinice cu medicamente sunt în desfăşurare în lume, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

„Să nu credeţi că nu cer şi studiile timp, însă pentru pacienţii critici se fac încercări disperate, din care unele dau rezultate. Deci nu au aprobare FDA, însă omenirea este în pandemie şi se folosesc. Studiul multicentric international se numeşte Solidarity şi compară între ele molecule din 10 ţări. Două stele răsar pe cer astăzi: Remdesivirul şi Tocilizumabul”, spune Dr. Simionescu.

Potrivit expertului, Remdesivirul a fost dat pentru prima dat pentru prima dată la pacienţii de pe vasul de croazieră din Japonia, care erau într-o formă severă, ca o încercare disperată şi a dat rezultate excelente.

Bruce Aylward, director adjunct OMS, citat de Le Monde, spune: „Nu există actualmente decât un singur medicament la care ne gândim că ar putea avea eficienţă, Remdesivir”.

Prof. Simionescu explică faptul că medicamentul a fost conceput iniţial pentru tratamentul Ebola şi acţionează prin inhibarea unei proteine a virusului. Specialiştii români dispun de medicament şi l-au inclus în schema terapeutică prin programul de sănătate.

„Paolo Ascierto, imunolog celebru în lupta cu melanomul cutanat, medic italian din Napoli, a dat tocilizumab, un medicament folosit în artrita reumatoidă, la pacienţii Covid cu pneumonie formă severă şi a obţinut rezultate foarte bune, pacienţii scăzând necesarul de oxigen. El indică faptul că boala declanşează creşteri de interleukine şi că acest inhibitor de IL -6, aprobat de FDA din 2017 pentru artrita reumatoidă dă rezultate. Comisia Naţională de Sănătate a Chinei a incluz Tocilizumab în ghidul naţional de tratament Covid 19”.

Prof. dr. Olga Simionescu lucrează la Spitalul Colentina, spital de suport pentru Institutul Matei Balş din Capitală. Aceasta explică şi ce se va întâmpla cu pacienţii care au nevoie de terapie biologică.

„Astăzi s-au stabilit paşii pentru circuite în caz de adăpostire a pacienţilor cu Covid. Se lucrează în echipe pluridisciplinare cu medicii din cele două spitale. Pacienţii care nu sunt infectaţi cu SARS Cov 2 şi se află pe terapie biologică vor primi scrisoarea medicală de la rezidenţi la poarta spitalului, apoi medicul de familie va fi asistat telefonic de către rezidenţi în completarea pe computer a formularului special, iar pacienţii îşi vor procura medicaţia de la farmaciile din oraş”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici