Video Jurnal din Istanbul în vremea coronavirusului | Gând bun pentru super-eroi. Cum e să porţi masca pe faţă ore întregi, fără pauză?

  • Blocat la Istanbul, Sorin Cîrciu (Cìu) încearcă să-şi ocupe timpul şi să uite de dorul de casă.
  • În drumurile zilnice între spitalul unde fiul său primeşte tratament şi apartamentul închiriat, Cìu observă cum şi-au schimbat turcii modul de viaţă.
  • Un gând bun pentru super-eroii care trebuie să ţină în fiecare zi masca pe faţă, ore întregi.
1426 afișări
În fiecare seară se fac anunţuri aici. Sincer, nu înţeleg nimic, dar bănuiesc că este despre coronavirus şi ce trebuie să facem. Tocmai am fost la spital acuma. L-am dus pe fiul meu pentru a începe cura cu numărul 6 de chimio.
 
Corona a speriat şi aici pe toată lumea. Lumea stă în casă, lumea stă la izolare, ceea ce este foarte bine. Nici eu nu ies decât dacă este absolut necesar. Având în vedere că numărul de persoane din Istanbul este aproape cu numărul de persoane din România, credeţi-mă că e foarte, foarte liber acum. Am descoperit nişte alţi super-eroi. Pe lângă doctorii din ziua de astăzi, care-i tratează pe toţi, super-eroii de care nu ştiam până acuma nu sunt Spiderman, sau Superman, sau Batman, care şi el purta mască, ci pur şi simplu, fraţi mei, mi-am dat seama că super-eroii sunt chirurgii care nu ştiu cum reuşesc să opereze cu un rând sau două rânduri de mănuşi - eu mi-am pus mănuşile şi parcă sunt împiedicat, nu reuşesc să folosesc cum trebuie... Nu reuşesc să folosesc masca, am pus-o pe faţă, mă mănâncă faţa, tot îmi vine să duc mâna la faţă, transpir, începe să-mi curgă nasul. Eu nu reuşesc să înţeleg cum aceşti super-oameni, şi cu mănuşi în mâini, şi cu măşti pe faţă, reuşesc să reziste în operaţii ore întregi şi să şi vadă foarte bine cu măştile puse aşa, pe faţă, astfel încât să execute operaţii cu precizie milimetrică. Tot respectul meu!
 
Turcii care de obicei, când se vedeau, se salutau, se luau în braţe (ei se şi pupă... de trei ori), am observat că au renunţat la acest obicei şi chiar păstrează distanţa, când vorbesc unii cu alţii, de un metru, aproximativ.
 
Aşa, ca o mică bârfă, o chestie care mi se pare foarte tare: ceea ce mi se întâmplă mie este faptul că, plătind cu acest card, un card care este de metal, îmi oferă aici în Istanbul un statut. Ei cred că cardul de metal înseamnă că este plin ochi şi că eşti başkan, cum ar spune ei aici. Casierul, casiera le spune şi celorlalţi şi le arată cardul, zice: "Original! Original!" Hai, aveţi grijă de voi şi nu uitaţi: dezinfectaţi-vă cât mai des!
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici