Ample percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov. Fostul primar al Sectorului 1 al Capitalei, Dan Tudorache, este vizat

  • DNA anunţă 38 de percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov, din care două la „entităţi aflate în subordinea unor primării de sector”, restul la locuinţele unor persoane fizice.
  • Este vizat fostul primar al Sectorului 1 al Capitalei Dan Tudorache, care susţine că acţiunea a pornit de la sesizarea actualului primar.
5822 afișări
Imaginea articolului Ample percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov. Fostul primar al Sectorului 1 al Capitalei, Dan Tudorache, este vizat

Ample percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov. Fostul primar al Sectorului 1 al Capitalei, Dan Tudorache, este vizat

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie fac cercetări în două cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei, presupus săvârşite în cursul anului 2020 şi anterior.

Joi au fost efectuate percheziţii domiciliare în 38 de locaţii situate pe raza municipiului Bucureşti şi judeţul Ilfov, din care două sunt entităţi aflate în subordinea unor primării de sector, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

Procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Direcţiei de Operaţiuni Speciale şi Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Surse judiciare spun că este vizat fostul primar al Sectorului 1 al Capitalei Dan Tudorache, care de altfel a şi reacţionat deja pe Facebook: „Au apărut în mass media informaţii că am fost vizitat de organele de anchetă de la DNA, care au efectuat o percheziţie domiciliară. Pentru a nu se face speculaţii cu substrat politic şi pentru că nu am nimic de ascuns, doresc să vă aduc la cunoştinţă situaţia reală. Percheziţia a fost efectuată în urma uneia dintre multele sesizări formulate de Clotilde Armand împotriva mea şi anume achiziţia de tablete pentru elevii din Sectorul 1”.

Tudorache susţine că din punctul de vedere al actualului primar al Sectorului 1 achiziţia de tablete pentru copii în contextul pandemiei „nu era necesară”.

„De altfel, Clotilde Armand a început prigoana totală împotriva tuturor angajaţilor primăriei care nu au <pupat inelul>. Revenind la percheziţie, am pus la dispoziţia organelor de anchetă tot ce mi s-a solicitat, însă nu s-a identificat nimic suspect. Nu sunt un om bogat, averea mea fiind familia şi onoarea. Nu am fost <ridicat>, <dus la audieri>, <reţinut> sau subiect al vreunei alte acţiuni spectaculoase şi nici nu mi s-a adus la cunoştinţă ca aş avea calitatea de <suspect> sau <inculpat> în vreun dosar. Mai multe detalii nu ştiu în acest moment, însă vă voi ţine la curent cu orice noutate. Mă voi prezenta la orice solicitare a autorităţilor, pentru că, aşa cum am mai spus, nu am nimic de ascuns.Şi, cel mai important, sunt liniştit şi mândru în legătură cu activitatea desfăşurată în mandatul meu de primar al Sectorului 1”, a scris fostul primar.

 

Dragi prieteni, Au apărut în mass media informaţii că am fost vizitat de organele de anchetă de la DNA, care au...

Publicată de Dan Tudorache pe Joi, 19 noiembrie 2020

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici