Cristian Boureanu a aflat învinuirile care îi sunt aduse în dosarul Loteria Naţională

Cristian Boureanu a declarat, marţi, la ieşirea din sediul DNA, că procurorii i-au prezentat învinuirile în dosarul "Loteria Naţională" şi că ar fi vorba de abuz în serviciu în legătură cu un act adiţional la un contract pe care l-a semnat în 2000, alături de alţi membri ai AGA a Loteriei.

274 afișări
Imaginea articolului Cristian Boureanu a aflat învinuirile care îi sunt aduse în dosarul Loteria Naţională

Cristian Boureanu, audiat la DNA în dosarul Loteria Română (Imagine: Mediafax Foto)

"Am aflat învinuirile astăzi (marţi - n.r.), însă mai multe ştiu avocaţii mei. Eu am înţeles că este vorba de un abuz în serviciu, ceva de genul, şi este o chestiune colaterală, deci nu direct implicat. O să rezolvăm, cred că este o chestiune tehnică", a declarat vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu la ieşirea de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), unde a stat aproximativ o oră.

Boureanu a precizat că este vorba de un act adiţional la un contract semnat în 2000.

"Nu am mai multe informaţii despre el, nu-mi aduc aminte de acea şedinţă (AGA - n.r.), de aceea am cerut toate documentele să îmi fie puse la dispoziţie prin avocat. Materialul a fost complet, informaţia a fost completă, ce mi s-a dat", a spus Cristian Bouranu.

Vicepreşedintele PDL a mai spus că le-a solicitat procurorilor DNA ca audierile următoare să aibă loc la sfârşitul campaniei electorale.

"Am solicitat ca audierile următoare, după ce consultăm documentele, să fie la sfârşitul campaniei electorale şi înţeleg că nu va fi niciun fel de problemă să îmi văd în continuare de campania electorală. Avocaţii mei o să meargă între timp şi o să ia documentele", a adăugat Boureanu.

Acesta a explicat că hotărârea AGA a fost semnată atunci de trei persoane, în baza documentelor "semnate de toţi specialiştii, inclusiv de Consiliul de Administraţie, de directorul Loteriei, directorii economici şi specialişti tehnici". Potrivit lui Boureanu, actul adiţional a fost semnat atunci de el, de Eugen Nicolăescu şi de Ioan Nicolescu, secretar general al Ministerului Finanţelor în acea perioadă, în acest dosar fiind vizate 12 persoane.

El a precizat că prin semnarea acelui act adiţional consideră că a aprobat o propunere venită de la Loterie cu toată documentaţia.

Întrebat de ce crede că DNA l-a chemat la audieri în acest moment, când a început campania electorală pentru alegerile locale, Boureanu a spus că sunt o serie de "coincidenţe" şi că doreşte să i se respecte prezumţia de nevinovăţie.

În opinia lui, o altă "coincidenţă" este faptul că premierul Călin Popescu Tăriceanu a mers în judeţul Argeş pentru campania electorală chiar în ziua în care el a fost chemat pentru audieri la DNA.

Vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu a venit, marţi dimineaţă, la Direcţia Naţională Anticorupţie, fiind citat de procurorii anticorupţie într-un dosar privind Loteria Română, el fiind vizat pentru perioada în care a fost membru al Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) la Loterie.

Vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu declara, la sfârşitul lunii aprilie, că a primit prin poştă o înştiinţare privind începerea urmăririi penale de către procurorii DNA, precizând că nu sunt menţionate acuzaţiile ce i se aduc, ci doar referirea la perioada în care a fost membru al AGA a Loteriei Naţionale, în anul 2000. Boureanu preciza că a primit informarea privind declanşarea urmăriririi penale fără ca procurorii DNA să-i fi luat până acum vreo declaraţie.

Cristian Boureanu consideră că acest demers ar avea legătură cu faptul că şi-a anunţat candidatura pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Argeş. "Sunt foarte multe coincidenţe nefericite", aprecia Boureanu, menţionând că procurorul care se ocupă de acest caz, Emilian Eva, este un apropiat al deputatului PNL Relu Fenechiu.

Şi ministrul Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu, se află în atenţia DNA în dosarul Loteria Română. Nicolăescu a fost, în perioada 1999 - 2000, secretar general adjunct la Ministerul Finanţelor Publice.

În martie 2007, Direcţia Naţională Anticorupţie informa că face cercetări cu privire la veniturile încasate de conducerea Loteriei Române în perioada 2003 - 2005, verificările pornind de la constatările Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

Procurorii anticorupţie au primit, la începutul lunii martie 2007, raportul întocmit de ANAF în urma controlului efectuat la Loteria Română, astfel că anchetatorii au demarat verificări cu privire la existenţa indiciilor de săvârşire a unor fapte de corupţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici