CSM ia în discuţie, joi, rezultatele verificării în cazul Anei Birchall

Consiliul Superior al Magistraturii ia în discuţie, joi, rezultatul inspecţiei judiciare la Judecătoria Sectorului 1 în legătură cu acţiunea de divorţ a şefului Departamentului Educaţie al PSD, Ana Birchall, care susţinea, la sfârşitul lunii mai, că o altă persoană a formulat acţiunea pe numele ei.

102 afișări
Imaginea articolului CSM ia în discuţie, joi, rezultatele verificării în cazul Anei Birchall

CSM ia în discuţie, joi, rezultatele verificării în cazul Anei Birchall

Secţia pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) va analiza rezultatele inspecţiei judiciare de la Judecătoria Sectorului 1. Inspectorii au făcut verificări după ce Consiliul Superior al Magistraturii s-a autosesizat în acest caz.

În 22 mai, Ana Birchall susţinea într-o serie de declaraţii de presă că cineva a intentat o acţiune de divorţ în numele său la Judecătoria Sectorului 1. În aceeaşi zi a depus o cerere de retragere a acţiunii de divorţ înregistrate pe numele ei. Şeful Departamentul Educaţie al PSD susţinea la acea dată că actele i-au fost pierdute de o bună prietenă şi că altcineva a formulat cererea de divorţ.

Birchall afirma că a aflat în urma unor articole din presă că ar fi intentat proces de divorţ. "Sunt consternată că un astfel de pseudo-dosar a putut fi înregistrat la Judecătorie fără a fi verificate elementele esenţiale: semnătura, identitatea persoanei care a înaintat cererea şi codul numeric personal", spunea atunci Birchall.

Aceasta susţinea că datele de identificare nu corespund cu cele din cerere, lucru contrazis de Judecătoria Sectoului 1 care preciza, la acea dată, că elementele de identificare din dosarul de divorţ erau corecte şi că persoana care a făcut cererea a fost identificată.

Judecătoria Sectorului 1 preciza atunci că persoana care a depus cererea de chemare în judecată a fost legitimată de către judecătorul de serviciu atunci când a primit acţiunea de divorţ. Pe act sunt menţionate numele şi prenumele, respectiv Birchall Ana şi celelalte date de identificare, semnând pentru luarea în cunoştiinţă a primului termen de judecată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici