De la Galilei şi Newton la Luchian şi Ressu, mai multe opere de artă au fost furate. Unde au fost descoperite de poliţişti

  • 16 opere care ar aparţine unor pictori români renumiţi au fost confiscate.
  • Poliţiştii au găsit lucrările la un târg din Bucureşti.
  • 12 români au fost condamnaţi în Anglia după ce au furat lucrări ale lui Galilei sau Newton.
1071 afișări
Imaginea articolului De la Galilei şi Newton la Luchian şi Ressu, mai multe opere de artă au fost furate. Unde au fost descoperite de poliţişti

Sursa foto: DIICOT

16 tablouri semnate de Ştefan Luchian, Camil Ressu sau Nicolae Vermont au fost confiscate dintr-un târg din sectorul 6 al Capitalei. 

Picturile, realizate în diferite tehnici, erau scoase la vânzare de două persoane care nu aveau acte de provenienţă pentru ele.
 
Lucrările, care vor fi expertizate, ar fi realizate în a doua jumătate a secolului XIX – prima jumatate a secolului XX, estimează poliţiştii. 
 
Între timp, 12 români au fost condamnaţi în Marea Britanie şi au primit pedepse cu închisoarea de cel puţin trei ani. 
 
Sunt acele persoane care, între 2017 şi 2019, au furat cărţi şi manuscrise ale astronomului italian Galileo Galilei şi ale lui Isaac Newton, dar şi ediţii rare ale lui Dante Alighieri sau schiţe ale pictorului spaniol Francisco Goya.  
 
Estimate la peste 2.5 milioane de lire sterline, operele au fost găsite de poliţişti în beciul unei case din judeţul Neamţ, în urmă cu două săptămâni. 
 
Ancheta a durat trei ani şi s-au făcut percheziţii la 45 de adrese din Marea Britanie, România şi Italia.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici