Director Romsilva, trimis în judecată pentru luare de mită. DNA: A primit un teren pentru a angaja un paznic de vânătoare

Fostul director al Direcţiei Silvice Ilfov a fost trimis în judecată pentru luare de mită. Potrivit DNA, acesta ar fi primit un teren pentru a angaja un paznic de vânătoare care nu îndeplinea condiţiile legale.

427 afișări
Imaginea articolului Director Romsilva, trimis în judecată pentru luare de mită. DNA: A primit un teren pentru a angaja un paznic de vânătoare

Director Romsilva, trimis în judecată pentru luare de mită. DNA: A primit un teren pentru a angaja un paznic de vânătoare

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au trimis în judecată în stare de libertate pe Cezar Răduţă, la data faptelor director al Direcţiei Silvice Ilfov, în prezent director general adjunct al Regiei Naţionale a Pădurilor – ROMSILVA, pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

De asemenea, au fost trimişi în judecată un paznic de vănătoare în cadrul Direcţiei Silvice Ilfov pentru dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu şi un inginer în cadrul Direcţiei Silvice Ilfov pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

Potrivit rechizitoriului, directorul şi inginerul Direcţiei Silvice Ilfov ar fi permis, în cursul anului 2016, angajarea celuilalt inculpat pe un post de paznic de vânătoare, deşi acesta nu întrunea condiţia privind pregătirea profesională prevăzută de lege, respectiv absolvirea unei şcoli profesionale silvice.

„Ulterior, pentru <favoarea> făcută, inculpatul Răduţă Cezar Mihail ar fi primit de la inculpatul C.A. un teren în suprafaţă de 1.168,91 mp, situat în intravilanul comunei Corbeanca, judeţul Ilfov. <Tranzacţia> ar fi îmbrăcat forma unui contract de schimb, inculpatul Răduţă Cezar Mihail oferind pentru terenul respectiv un autoturism foarte vechi a cărui valoare era de cel mult 5.000 euro (mai puţin de jumătate din suma cu care inculpatul C.A. achiziţionase terenul în urmă cu 10 ani)”, se arată în comunicat.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra a trei terenuri ce aparţin inculpatului Răduţă Cezar Mihail.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici