DNA: Doi funcţionari din Mehedinţi au fost reţinuţi pentru luare de mită

Doi funcţionari din Mehedinţi, un şef al Serviciului Juridic din Prefectură şi un director al Direcţiei de Cadastru din Primăria Drobeta Turnu Severin, au fost reţinuţi de DNA pentru luare de mită. Aceştia ar fi primit bani şi un teren pentru punerea în posesie a unui teren.

2020 afișări
Imaginea articolului DNA: Doi funcţionari din Mehedinţi au fost reţinuţi pentru luare de mită

Doi funcţionari din Mehedinţi au fost reţinuţi pentru luare de mită FOTO Shutterstock

Procurorii din Craiova au dispus reţinerea pentru 24 de ore a şefului Serviciului Juridic din cadrul Prefecturii Mehedinţi pentru luare de mită în formă continuată (două acte materiale), spălarea banilor şi complicitate la luare de mită, precum şi a directorului executiv al Direcţiei Cadastru Fond Funciar din cadrul Primăriei Drobeta Turnu Severin, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, potrivit unui comunicat al DNA.

Procurorii susţin că şeful Serviciului Juridic al Prefecturii ar fi cerut şi primit o sumă de bani de la o persoană, martor în dosar, pentru a face demersurile administrative, astfel încât persoana respectivă să poată intra în posesia unui teren de 5.000 mp în intravilanul municipiului Drobeta Turnu Severin.

„Persoana respectivă era îndreptăţită să intre în posesia suprafeţei de teren ca moştenitor, după ce câştigase in instanţă dreptul de reconstituire”, arată procurorii.

Inculpatul ar fi formulat, în numele persoanei îndreptăţite, o cerere pentru punerea în posesie cu terenul de 5.000 mp, iar apoi, în 2019, ar fi pretins de la aceeaşi persoană şi cedarea cu titlu gratuit a unei suprafeţe de 1.000 de mp. În schimb, acesta s-ar fi angajat să asigure eliberarea titlului de proprietate şi punerea în posesie efectivă cu terenul de 5.000 mp.

„Ca urmare a presiunilor constante exercitate de inculpatul Vintilă Constantin, în perioada mai – iunie 2020, asupra persoanei îndreptăţite, aceasta a încheiat la notar, la data de 9 iunie 2020, un contract de dezmembrare a suprafeţei de 5.000 mp teren şi de vânzare-cumpărare a unei părţi de 1.000 mp de teren către inculpatul Vintilă Constantin. În realitate, contractul respectiv fusese încheiat şi autentificat doar pentru a masca bucata de teren de 1.000 mp ce urma sa fie cedată funcţionarului, drept mită”, mai arată sursa citată. 

Pentru finalizarea procedurii administrative de reconstituire a dreptului de proprietate, şi directorul executiv al Direcţiei de Cadastru şi Fond Funciar din cadrul Primăriei Drobeta Turnu Severin ar fi pretins de la aceeaşi persoană, în cursul anului 2019 cedarea cu titlu gratuit a unei suprafeţe de 1.000 de mp. La începutul lunii iulie 2020, aceştia ar fi convenit ca în locul terenului directorul să primească 30.000 de euro, sumă care i-a fost dată în 9 iulie.

Cei doi inculpaţi vor fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare pentru 30 de zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici