Dosarul morţii fostului magistrat iranian, clasat / Procurorii spun că Gholam Mansouri s-a sinucis

  • Parchetul Tribunalului Bucureşti a clasat dosarul privind decesul fostului magistrat iranian Gholam Mansouri.
  • Concluzia anchetatorilor este că bărbatul s-a sinucis, aruncându-se de la etajul 5 al unui hotel din Capitală.
  • Iranul n-a crezut în ipoteza sinuciderii, fiind aşteptate acum noi reacţii oficiale.
571 afișări
Imaginea articolului Dosarul morţii fostului magistrat iranian, clasat / Procurorii spun că Gholam Mansouri s-a sinucis

Foto: Mediafax

Judecătorul iranian Mansouri Gholam Reza s-a sinucis, aruncându-se în gol de la etajul 5 al hotelului Duke din Bucureşti. Aceasta este concluzia procurorilor de la Parchetul Tribunalului Bucureşti, la mai bine de două luni de la momentul incidentului. Magistraţii arată că cetăţeanul iranian a părăsit camera în care fusese cazat, iar apoi a urcat special cu liftul până la etajul 5 al hotelului, de unde, 57 de secunde mai târziu, s-a aruncat. Parchetul Tribunalului Bucureşti precizează că bărbatul era singurul client al hotelului şi că nicio altă persoană nu a fost implicată.

"Procurorii au stabilit că Mansouri Gholam Reza s-a precipitat de la etajul 5 al hotelului prin iluminatorul interior, de la o înălţime de 20 de metri, lovindu-se de podeaua de la parterul hotelului, decedând pe loc, la ora 14:27:56, ca urmare a leziunilor incompatibile cu viaţa, acţiunile sale constituind un act suicidar," potrivit  Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti

În luna iunie, avocatul lui Mansouri a dat vina pe poliţiştii români şi a spus că aceştia erau obligaţi să-l protejeze. Au urmat discuţii intense între diplomaţii români şi cei iranieni, iar autorităţile şi televiziunile de la Teheran au tot arătat cu degetul spre România, fără să creadă în ipoteza sinuciderii. La data producerii evenimentului, judecătorul iranian era implicat într-o procedură de extrădare, fiind supus măsurii preventive a controlului judiciar, având interdicţia de a părăsi ţara şi obligaţia de a se prezenta la poliţie conform unui program de supraveghere.

"Poliţiştii Capitalei au desfăşurat activităţiile specifice măsurii controlului judiciar potrivit legislaţiei din România," a spus Poliţia Capitalei pentru Mediafax.
 
Autorităţile române nu aveau nicio obligaţie referitoare la protecţia suplimentară a cetăţeanului iranian. Acesta a fost supus măsurii preventive a controlului judiciar şi urma să respecte o serie de măsuri stricte, prevăzute de Codul de procedură penală român. (...) Astfel, se protejează societatea şi realizarea actului de justiţie şi nu invers, nu se asigură o protecţie suplimentară persoanelor care se confruntă cu legea penală,” a precizat avocatul George Paşalică.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici