Gheorghe Nichita a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare. Poliţiştii l-au ridicat pe fostul primar din Iaşi şi l-au dus în arest. VIDEO

  • Gheorghe Nichita, fostul primar din Iaşi, a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare
  • Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă
  • În primă instanţă, Nichita fusese condamnat la 4 ani de închisoare cu executare
  • Poliţiştii l-au ridicat pe fostul primar şi l-au dus în arestul IPJ Iaşi
7358 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Nichita a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare. Poliţiştii l-au ridicat pe fostul primar din Iaşi şi l-au dus în arest. VIDEO

Gheorghe Nichita, fostul primar de Iaşi, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare

UPDATE. Poliţiştii l-au ridicat pe fostul primar şi l-au dus în arestul IPJ Iaşi
 
 
Mi-e greu să vă spun ceva acum”, le-a spus Gheorghe Nichita jurnaliştilor prezenţi în faţa casei sale. „Am pledat nevinovat tot timpul, vă daţi seama. Nu mă aşteptam la acest verdict”. Întrebat dacă va fi ultimul primar ar Iaşului care merge la închisoare, Gheorghe Nichita a râs.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au desfiinţat, în parte, sentinţa penală pronunţată în 2017 de Tribunalul Bucureşti şi l-au condamnat pe fostul primar din Iaşi la 5 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.
 
În plus, instanţa a decis să confişte sumele de bani oferite drept mită de inculpaţii Tiberiu Urdăreanu şi Iulius Gabriel Mardarasevici.
 
În decembrie 2015, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Gheorghe Nichita, pe preşedintelui grupului UTI, Tiberiu Urdăreanu, pe vicepreşedintele UTI Mihail Tănăsescu şi pe directorul companiei Information Business Consulting SRL (IBC), Iulius Gabriel Mardarasevici.
 
”Sunt acasă. Aştept să fiu sunat şi îmi fac bagajul,” a spus Gheorghe Nichita pentru MEDIAFAX.
 

Trei poliţişti au ajuns la casa fostului primar în jurul orei 18:30 cu mandatul de executare. Poliţiştii l-au ridicat pe fostul primar şi l-au dus în arestul IPJ Iaşi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici