Proiect OUG: Hotărârile Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă trebuie publicate în Monitorul Oficial

  • Proiect MAI: Toate hotărârile CNSU trebuie publicate în Monitorul Oficial.
  • Proiectul de Ordonanţă de Urgenţă ar putea fi adoptat de Guvern chiar săptămâna viitoare.
  • La finalul lunii martie, Renate Weber i-a cerut premierului Cîţu publicarea documentelor în Monitor.
  • Pe 9 iunie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a anulat o hotărâre CNSU din februarie privind carantina celor ce veneau în ţară.
662 afișări
Imaginea articolului Proiect OUG: Hotărârile Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă trebuie publicate în Monitorul Oficial

Guvernul propune, într-un final, ca toate hotărârile Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă să fie publicate în Monitorul Oficial. Până acum, un singur astfel de document a apărut în Monitor.

Şi acum, Guvernul vine, observând că este această situaţie care poate să arunce în aer securitatea circuitului civil, şi face ceea ce trebuie să facă încă de la început, şi anume să publice aceste hotărâri în Monitorul Oficial. Aşa că este binevenit un astfel de act normativ, care să stabilească în mod clar dacă ele se publică sau nu, dar în opinia mea este destul de târziu când vine acest act normativ”, este de părere Vlad Soare, avocat şi profesor de Drept constituţional.
 
Săptămâna trecută, Înalta Curte a anulat o hotărâre CNSU din februarie, prin care era actualizată lista ţărilor cu risc epidemiologic, şi prin care se stabileau regulile de aplicare a carantinei în cazul persoanelor care soseau în România din ţări aflate pe lista roşie sau cea galbenă. Astfel, persoanele sancţionate în baza acelei decizii şi care au contestat amenzile primite în termenul legal pot primi despăgubiri. 
 
 „În momentul de faţă, ne vom trezi cu foarte multe efecte juridice pe care le declanşează nepublicarea acelor hotărâri. Deci, tot ce a fost emis în baza acelei hotărâri, şi care astăzi este în faţa instanţei de judecată, şi era şi la momentul la care Înalta Curte s-a pronunţat, va fi anulat”, conchide specialistul.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici