Instanţa a hotărât: Cheile Bicazului rămân în judeţul Neamţ. Autorităţile din Harghita sunt obligate să plătească despăgubiri

Cheile Bicazului rămân în judeţul Neamţ. Instanţa a decis miercuri să respingă contestaţia făcută de autorităţile din Harghita care susţin că municipiul Gheorgheni trebuie să administreze Cheile Bicazului.

2740 afișări
Imaginea articolului Instanţa a hotărât: Cheile Bicazului rămân în judeţul Neamţ. Autorităţile din Harghita sunt obligate să plătească despăgubiri

Sursa foto: Mediafaxfoto

Cheile Bicazului aparţin din punct de vedere administrativ de judeţul Neamţ. Este decizia anunţată în urmă cu şase luni de Curtea de Apel Ploieşti. Aceasta a fost contestată de autorităţile din Harghita care susţin că municipiul Gheorgheni trebuie să administreze Cheile Bicazului.

Răspunsul la demersul juridic l-au primit miercuri când Curtea de Apel a decis să respingă contestaţia. În plus, cei din Harghita sunt obligaţi să plătească despăgubiri.

„Curtea de Apel Ploieşti admite excepţia imposibilităţii contestaţiilor. Respinge contestaţiile în anulare, ca inadmisibile. Obligă contestatarii Municipiul Gheorgheni şi UAT Judeţul Harghita la plata către intimata Comuna Bicaz-Chei a sumei de 8000 lei, câte 4000 lei fiecare. Irevocabilă. Sentinţa pronunţată în şedinţa publică, azi, 13.01.2021”, scrie în decizia instanţei.

Miza procesului a constituit-o graniţa administrativă dintre judeţele Neamţ şi Harghita. În prima instanţă, Tribunalul Prahova a decis să anuleze procesul verbal în care se consemna montarea unor borne de hotar şi să stabilească o altă graniţă, cu 4 km înspre judeţul Neamţ, ceea ce implica trecerea Cheilor Bicazului, administrativ, în judeţul Harghita.

Astfel, Cheile Bicazului aparţineau municipiului Gheorgheni din Harghita, şi nu comunei Bicaz Chei din judeţul Neamţ. În luna iunie 2020 judecătorii Curţii de Apel Ploieşti au decis ca zona Cheile Bicazului să rămână în administrarea judeţului Neamţ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici