Iohannis a promulgat legea care operaţionalizează în România Parchetul European condus de Kovesi

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea privind punerea în aplicare a Regulamentului UE pentru instituirea Parchetului European (EPPO).

4378 afișări
Imaginea articolului Iohannis a promulgat legea care operaţionalizează în România Parchetul European condus de Kovesi

Iohannis a promulgat legea care operaţionalizează în România Parchetul European condus de Kovesi

„Preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi, 18 februarie a.c., decretul pentru promulgarea Legii privind stabilirea unor măsuri pentru punerea în aplicare a Regulamentului (UE) 2017/1939 al Consiliului din 12 octombrie 2017 de punere în aplicare a unei forme de cooperare consolidată în ceea ce priveşte instituirea Parchetului European (EPPO)”, anunţă Administraţia Prezidenţială.

.Legea, care a fost votată, luni, în plenul Senatului, în calitate de cameră decizională, are ca obiect reglementarea unor măsuri legislative, care, alături de cele institute deja prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 8/2019, sunt destinate să asigure punerea completă în aplicare a Regulamentului EPPO.

„Pentru facilitarea aplicării directe şi obligatorii la nivel naţional a prevederilor cuprinse în Regulament, se impun măsuri de ordin legislativ şi institutional pentru asigurarea funcţionalităţii şi a operationalizării elective în România a Parchetului European. Proiectul (legea - n.r.) cuprinde şi dispoziţii de ordin
instituţional, organizatoric sau privitoare la alocarea resurselor de personal, financiare şi materiale”, menţiona raportul comisiei juridice din Senat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici