Liderii BNS, Costin şi Brătianu, citaţi ca martori în cazul Poşta Română

Liderii Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin şi Matei Brătianu, au fost citaţi, luni, în calitate de martori, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), pentru a fi audiaţi în cazul Poşta Română.

140 afișări
Imaginea articolului Liderii BNS, Costin şi Brătianu, citaţi ca martori în cazul Poşta Română

Liderii BNS, Costin şi Brătianu, citaţi ca martori în cazul Poşta Română

"Pe citaţie scrie că este vorba de înfiinţarea unei socităţii în cadrul Poştei şi de tichetele premium negociate cu administraţia în 2005, după greva angajaţilor din poştă. Atunci, salariaţii au cerut majorări salariale de 16 la sută, iar administraţia a spus că nu poate acorda o majorare mai mare de trei procente, la care au adăugat şi nişte tichete premium, care au fost acordate 20 de luni. Eu nu eram atunci în Federaţia Sindicală a angajaţilor din Poştă, dar am auzit că un secretar de stat din Ministerul Finanţelor a propus soluţia acordării acestor tichete, pentru că aproximativ 70 la sută dintre angajaţii Poştei aveau un salariu echivanet cu minimum pe economie", a explicat, vineri, pentru MEDIAFAX, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Poşta Română, Matei Brătianu.

Acesta spune că nu ştie de ce el şi preşedintele BNS, Dumitru Costin, au fost citaţi în acest caz şi se arată indignat de declaraţiile liderului PIN, Cozmin Guşă, care ar fi spus, la Cluj, că cei doi au fost citaţi ca învinuiţi, nu ca martori în dosar.

Matei Brătianu a mai spus că nu se poate prezenta, luni, la DNA, din cauza unor probleme de sănătate şi că a cerut să fie reprogramat.

Preşedintele PIN Cozmin Guşă l-a acuzat, vineri, pe secretarul general al BNS, Matei Brătianu, de implicare în scandalul de corupţie din Poşta Română şi a anunţat că acesta va fi audiat săptămâna viitoare la DNA, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Liderul sindicatului Poşta Română, Matei Brătianu, va fi chemat săptămâna viitoare la audieri pentru că speţa pentru care este cercetat este una veche, în care este învinuit şi Verestoy Attila, şi anume bonurile de masă Hungastro", a afirmat Guşă.

Acesta i-a acuzat pe Brătianu, pe Verestoy şi pe directorul Poştei, Mihai Toader, că au inventat "o morişcă" prin care salariaţii Poştei Române au beneficiat de bonuri de masă de la firma controlată la acea vreme de senatorul UDMR.

"În anul 2005, s-a încheiat un contract de prestări servicii între Poşta Română şi sindicat şi s-au făcut plăţi în anii 2005-2006 de peste cinci milioane de euro, punându-se la punct majorări salariale cu tichete de masă pentru angajaţii Poştei dedicat pentru firma lui Verestoy", a explicat liderul PIN.

Potrivit acestuia, se pare că Matei Brătianu, în calitate de lider al sindicatului Poştei Române, ar fi favorizat atât contractul dintre Poştă şi Hungastro, cât şi diferitele relaţionări care au avut loc

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici