Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu: Urmăriţi banii din infracţiuni, nu doar infractorii

  • Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a transmis un mesaj procurorilor care instrumentează dosare de infracţiuni informatice
  • Predoiu a îndemnat procurorii să foloseasă toate mecanismele internaţionale pentru a recupera prejudiciile financiare
  • De asemenea, ministrul a precizat că sunt deja cazuri de infracţiuni în care statul a confiscat chiar şi monede virtuale
314 afișări
Imaginea articolului Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu: Urmăriţi banii din infracţiuni, nu doar infractorii

Ministrul Justiţiei: Urmăriţi banii din infracţiuni, nu doar infractorii/ Foto: Profimedia

Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei, a transmis procurorilor care investighează dosare de infracţiuni informatice să îţi facă un ţel principal din recuperarea sumelor de bani provenite din infracţiuni.

"Puneţi întotdeauna sintagma „follow the money” ca factor primordial în planurile de anchetă. Folosiţi toate mijloacele disponibile pentru a urmări şi recupera activele din jurisdicţia noastră naţională şi nu numai. Folosiţi facilităţile pe care le oferă legile noastre pentru a ajunge în jurisdicţii străine, inclusiv în cele offshore şi asiguraţi-vă că „infracţiunea se plăteşte”.

Ministrul Justiţiei a precizat că sunt deja mai multe cazuri în care statul român a confiscat monede virtuale care au fost cumpărate din bani proveniţi din infracţiuni.

Declaraţiile au fost făcute la un eveniment online dedicat infracţionalităţii derulată în perioada epidemiei de COVID-19. Webinarul a presupus şi simularea unui atac informatic asupra unei instituţii implicate în combaterea epidemiei de coronavirus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici