Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. ”Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea”

  • Stelian Ion a spus că una din priorităţile sale este desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie.
  • Potrivit acestuia, au fost şase rechizitorii în decurs de 2 ani.
  • Stelian Ion a mai spus că este convins că în maximum două luni de zile se poate adopta o lege în Parlament privind desfiinţarea SIIJ.
943 afișări
Imaginea articolului Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. ”Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea”

Ministru Justiţiei, Stelian Ion, a spus, marţi, la B1Tv, că una din priorităţile sale este desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie.

Avem foarte multe argumente în acest sens. Sunt atent şi la reacţiile Asociaţiilor Magistraţilor. Trăgând linie, consider cu tărie că această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea. (...) Am criticat de la bun început această Secţie, însă (...) avea marea şansă să dovedească contrariul, că este o secţie eficientă, că poate face lucruri astfel încât să servească intenţiilor declarate. Tragem linie şi vedem apeluri, căi de atac retrase în dosare foarte controversate, în mod nejustificat”, a spus Stelian Ion.

Potrivit acestuia, au fost şase rechizitorii în decurs de 2 ani.

Ministrul Justiţiei a precizat că desfiinţarea SIIJ nu înseamnă că nu vor mai fi traşi la răspundere magistraţii, însă este de părere că e foarte important ca pentru fiecare categorie în parte de infracţiuni să ancheteze procurori specializaţi.

Stelian Ion a mai spus că este convins că în maximum două luni de zile se poate adopta o lege în Parlament privind desfiinţarea SIIJ.

„Am spus, după evaluarea mea, sfârşitul lunii martie este un termen rezonabil în care cred că poate fi desfiinţată Secţia, fără să însemne asta că s-a rezolvat problema din Justiţie. Este doar un prim pas, asupra căruia aşteaptă răspuns şi GRECO şi Comisia Europeană”, a mai spus Stelian Ion.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici