Percheziţii la universitatea privată „Titu Maiorescu” din Capitală. Sunt ridicate documente şi de la Primăria Capitalei/ Reacţia instituţiei de învăţământ

  • Poliţiştii din Capitală fac miercuri dimineaţa 14 percheziţii la o universitate privată, la sediile unor firme, precum şi la locuinţele unor persoane bănuite de delapidare, fals intelectual şi abuz în serviciu.
  • Sunt suspiciuni că ar fi fost vândute apartamente din cămine.
4106 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la universitatea privată „Titu Maiorescu” din Capitală. Sunt ridicate documente şi de la Primăria Capitalei/ Reacţia instituţiei de învăţământ

Percheziţii la o universitate privată din Capitală. Sunte ridicate documente şi de la Primăria Capitalei

Potrivit Poliţiei Capitalei, vor fi puse în aplicare 32 de ordonanţe, prin care s-a dispus ridicarea de înscrisuri de la diferite instituţii publice, notari publici şi societăţi comerciale. Surse din rândul anchetatorilor susţin că ar fi vorba de Universitatea Titu Maiorescu şi că sunt ridicate documente şi de la Primăria Capitalei, Primăria Sectorului 4 şi OCPI.

Conform poliţiştilor, din cercetări a reieşit că, din anul 2010 şi până în prezent, persoane din conducerea universităţii „ar fi săvârşit acte materiale, care s-ar încadra în sfera acţiunii de traficare a unor bunuri în folosul altei persoane, acţiuni ce ar fi presupus supunerea unor bunuri imobile din patrimoniul/gestiunea unităţii unor operaţiuni speculative, operaţiuni în urma cărora persoane apropiate acestora ar fi obţinut un profit, prin modalitatea vânzării unor apartamente construite din bugetul unităţii şi fără respectarea contractului de concesiune încheiat între unitatea de învăţământ şi o instituţie publică”.

De asemenea, în aceeaşi perioadă, persoane cu putere de decizie din cadrul universităţii ar fi acordat anumite contracte de prestări servicii unor firme, în mod preferenţial, pe fondul unor legături personale preexistente între persoanele din universitate şi cea care asigura conducerea firmelor.

Aceste contracte acordate în mod preferenţial sunt în valoare de peste 121 de milioane de lei.

Universitatea „Titu Maiorescu” a anunţat, ulterior, că este o instituţie de învăţământ superior particulară care nu operează cu bani publici. „Universitatea este proprietara terenurilor şi construcţiilor care fac obiectul direct sau indirect al cercetărilor.”, se arată într-un comunicat de presă transmis Mediafax.

„Toate actele şi contractele desfăşurate în cadrul Universităţii – inclusiv cele aflate în atenţia organelor de cercetare, datând din anii 2005-2011 – au fost şi sunt realizate în condiţii de deplină legalitate, cu respectarea legilor în vigoare şi a normelor interne, cu avizul juriştilor şi aprobarea Consiliului de Administraţie şi al Senatului Universităţii. În aceste condiţii, nu se poate vorbi de „ilegalităţi”, „delapidări”, „trafic”, „fals intelectual” etc., aşa cum se afirmă în unele medii.”, a transmis Universitatea „Titu Maiorescu”.

Unitatea de învăţământ superior privat s-a angajat, în comunicat, să susţină demersurile legale pentru restabilirea adevărului, cooperează cu autorităţile statului şi îşi exprimă deplina încredere în demersurile făcute de organele în drept sub semnul legalităţii şi în numele stabilirii adevărului. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici