Poliţiştii au reţinut un suspect în cazul bancomatului aruncat în aer în sectorul 3 al Capitalei

  • Poliţiştii din Capitală au prins un suspect în cazul bancomatului aruncat în aer anul trecut în sectorul 3.
  • Este vorba de un bărbat de 37 de ani, care, potrivit poliţiştilor, ar fi implicat într-un eveniment similar în Brăila.
215 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii au reţinut un suspect în cazul bancomatului aruncat în aer în sectorul 3 al Capitalei

Poliţiştii au reţinut un suspect în cazul bancomatului aruncat în aer în sectorul 3 al Capitalei

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, poliţiştii au făcut joi cinci percheziţii domiciliare, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, distrugere şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Percheziţiile au avut loc după ce miercuri poliţiştii au oprit în trafic o maşină, la volanul căreia se afla un bărbat de 37 de ani, persoană cu dublă cetăţenie, principal suspect în cazul bancomatului aruncat în aer în sectorul 3. În maşină au fost găsite şi confiscate mai multe telefoane mobile, o staţie de emisie recepţie, cagule, măşti, spray iritant-lacrimogen, mănuşi de diferite tipuri şi articole vestimentare.

După audieri, suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore a suspectului.

Cercetările în acest caz au început în 20 mai 2019, iar poliţiştii şi procurorii au ajuns la concluzia că persoanele implicate în acest dosar ar fi săvărşit şi alte fapte, pe teritoriul României, toate acestea fiind preluate pentru continuarea activităţilor.

Astfel, bărbatul de 37 de ani este bănuit că în 20 mai, în jurul orei 4.00, împreună cu o altă persoană ce urmează a fi identificată, având feţele acoperite, au aruncat în aer un bancomat amplasat în incinta unei agenţii, situată în Bucureşti, Bld. Theodor Pallady, sector 3.

„În urma detonării s-a produs o deflagraţie din care a rezultat distrugerea ATM-ului, a sediului agenţiei precum şi a bunurilor din interiorul acesteia, bărbaţii pătrunzând în sediul agenţiei, în spaţiul neaccesibil publicului de unde au fost sustrase sume de bani, mijloacele folosite fiind de natură să pună în pericol alte persoane ori bunuri. Valoarea totală a prejudiciului, incluzând şi pagubele aduse agenţiei în urma exploziei, este de aproximativ 800.000 lei”, se arată în comunicat.

De asemenea, suspectul este bănuit că în 17 noiembrie 2018, împreună cu alte două persoane, ce urmează a fi identificate, având feţele acoperite, au pătruns în locuinţa unor persoane, într-un sat din judeţul Călăraşi, unde prin exercitarea de violenţe, i-au imobilizat şi au furat bani şi bijuterii, valoarea totală a prejudiciului cauzat fiind în sumă de 65.000 lei. Când au părăsit locuinţa, bărbaţii ar fi lăsat persoanele vătămate legate cu cătuşe.

Împreună cu o altă persoană, care nu a fost încă identificată, bărbatul ar fi furat în februarie 2019 o maşină ce aparţinea unei societăţi comerciale, valoarea prejudiciului cauzat fiind de aproape 120.000 lei.

Totodată, bărbatul este suspectat că, în 6 martie anul trecut, împreună cu o altă persoană ar fi denonat un ATM amplasat într-o comună din judeţul Brăila, fiind provocate distrugeri acestuia, dar şi distrugeri şi degradări ale sediului agenţiei bancare, valoarea totală a prejudiciului cauzat fiind în sumă de peste 33.000 lei.

Acesta ar mai fi furat, în noaptea de 23∕24 aprilie 2019, împreună cu o altă persoană, o maşină din sectorul 3 din Capitală.

În urma percheziţiilor făcute joi, poliţiştii au confiscat dispozitive artizanale denumite generic „pizza-slide”, substanţe cu potenţial exploziv, mai multe documente de identitate emise de diverse state, documente ce urmează a fi expertizate având în vedere că există suspiciuni cu privire la veridicitatea lor, telefoane mobile, staţii de emisie-recepţie, aparatură de bruiaj, obiecte de vestimentaţie, seturi de plăcuţe de ȋnmatriculare auto.

De asemenea, a fost găsit o maşină, reclamată ca fiind furată în anul 2019, dintr-o localitate din judeţul Ialomiţa.

Cercetările în acest caz sunt continuate de Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi identificării tuturor persoanelor implicate, cu bărbatul în stare de arest preventiv.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici