Se schimbă Legea spălării banilor. Când intră în vigoare noile prevederi

  • Legea spălării banilor intră în vigoare vineri.
  • Este vorba despre varianta modificată care îi nemulţumeşte pe specialişti din cauza unor prevederi.
2169 afișări
Imaginea articolului Se schimbă Legea spălării banilor. Când intră în vigoare noile prevederi

Începând de vineri intră în vigoare Legea 101/2021 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2020 privind modificarea şi completarea Legii nr. 129/2019 pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, anunţă consultanţii de la ONV LAW.

Principala modificare este că şi firmele cu asociaţi doar persoane fizice, care erau exceptate până în prezent, trebuie să declare beneficiarul real al activităţii economice la Registrul Comerţului. O altă modificare îi nemulţumeşte pe specialişti.

„De asemenea, o altă modificare este că firmele cu asociaţi persoane juridice trebuie să depună anual declaraţia privind beneficiarul real. Acesta este un pas birocratic în plus ce va crea multe neînţelegeri la nivelul antreprenorilor referitor la momentul depunerii declaraţiei”, a explicat avocatul Ana Petrescu.
Înainte de aceste modificări declaraţia trebuia depusă doar la înmatriculare şi ori de câte ori intervenea o modificare privind datele de identificare ale beneficiarului real declarat. Aceste obligaţii rămân de asemenea valabile.

Totodată, conform noilor modificări, s-a reinstituit obligaţia depunerii declaraţiei anuale. Aceasta se depune la Registrul Comerţului în care este înmatriculată persoana juridică în termen de 15 zile de la aprobarea situaţiilor financiare anuale, iar dacă apare o modificare privind datele de identificare ale beneficiarului real, declaraţia se depune în termen de 15 zile de la data la care aceasta a intervenit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici