Sireţeanu, audiat în dosarul privind fraudarea fabricii Mizil

Deputatul Mihail Sireţeanu a declarat, luni, magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care-l judecă pentru corupţie, că nu s-a folosit de calitatea de parlamentar la încheierea unor tranzacţii comerciale şi că a informat Camera Deputaţilor despre funcţiile economice pe care le-a avut.

4 afișări

Mihail Sireţeanu a fost audiat, luni, de judecătorii Secţiei penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul în care a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru fraudarea Fabricii de armament de la Mizil.

Deputatul a declarat că ultima funcţie pe care a avut-o în cadrul conducerii firmei a fost cea de cenzor şi că în iunie 2003, la două zile după ce a demisionat din această funcţie, a depus la Camera Deputaţilor declaraţia de interese la care a anexat toate documentele necesare. Totodată, Sireţeanu a susţinut că a cerut Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor să i se comunice dacă este sau nu în stare de incompatibilitate, iar răspunsul ar fi fost negativ.

Deputatul a precizat că în 2004 a primit dividende în sumă de aproximativ 7.000 de euro de la SC Emco CAS SRL.

În susţinerea nevinovăţiei sale, Mihail Sireţeanu a arătat că nu şi-a folosit niciodată influenţa de deputat în încheierea unor tranzacţii comerciale.

Pe de altă parte, deputatul a explicat că ideea modificării unei maşini de luptă a fost motivată de faptul că a realizat că nu există un astfel de obiect pentru salvarea răniţilor civili în timpul calamităţilor, în zonele grav afectate. Sireţeanu a explicat că s-a consultat cu Constantin Cazacu, director general al Emco CAS şi director general al fabricii de armament MFA Mizil, în legătură cu această problemă şi că au ajuns la concluzia că este o ideea bună, având şi avizul specialiştilor. Astfel, s-a hotărât punerea în practică a acestei idei, a explicat Sireţeanu.

În urmă cu un an, Mihail Sireţeanu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, care au constatat că politicianul a fraudat Fabrica de armament din Mizil, în perioada 2003-2004, cu peste şase miliarde de lei vechi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici