Tăriceanu, nevinovat de acuzele formulate de fostul vicepreşedinte al INMAR

Procurorii au stabilit că premierul Călin Popescu Tăriceanu nu poate fi tras la răspundere penală pentru desfiinţarea postului de vicepreşedinte al Institutului Naţional pentru Memoria Exilului Românesc (INMER).

1 afișare
Imaginea articolului Tăriceanu, nevinovat de acuzele formulate de fostul vicepreşedinte al INMAR

Tăriceanu, nevinovat de acuzele formulate de fostul vicepreşedinte al INMAR

Astfel, Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - sesizat de fostul vicepreşedinte al INMER, Adrian Niculescu - a dispus neînceperea urmăririi penale faţă de premier, susţin surse judiciare, adăugând că soluţia a fost remisă părţilor.

În 12 martie, fostul vicepreşedinte al INMER, Adrian Niculescu, a depus la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, o plângere penală împotriva premierului Călin Popescu Tăriceanu, pe care îl acuză de abuz în serviciu. "Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a emis, la 26 ianuarie 2007, o decizie irevocabilă şi definitivă prin care urma să fiu repus în funcţie în termen de 30 zile, aşadar până la 26 februarie. Premierul Tăriceanu nu a respectat această decizie, ba a şi desfiinţat postul de vicepreşedinte INMER, printr-o hotărâre guvernamentală publicată în Monitorul Oficial din 5 martie, astfel că am decis să îl acţionez în judecată", declara Niculescu.

Acuzaţiile se refereau la abuz în serviciu împotriva intereselor persoanelor, abuz în serviciu prin îngrădirea unor drepturi, nerespectarea şi neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici