Tinere traficate prin metoda „LoverBoy”, în Anglia, timp de 5 ani. Proxeneţii şi-au luat maşini de lux şi case

  • O grupare de proxeneţi care acţiona în Marea Britanie, cu tinere racolate în România prin metoda „loverboy”, a fost destructurată la Iaşi.
  • Proxeneţii luau banii obţinuţi de fete şi cumpărau locuinţe sau maşini de lux
  • Potrivit IGPR, la percheziţii a fost ridicat un autoturism, bani, telefoane mobile şi înscrisuri.
1971 afișări
Imaginea articolului Tinere traficate prin metoda „LoverBoy”, în Anglia, timp de 5 ani. Proxeneţii şi-au luat maşini de lux şi case

Tinere traficate prin metoda „LoverBoy”, în Anglia, timp de 5 ani. Proxeneţii şi-au luat maşini de lux şi case

Metoda „Loverboy” este extrem de periculoasă şi prin urmare, foarte utilizată de către proxeneţi. În ultimii 5 ani, mai multe române au fost „recrutate” şi traficate în scopuri sexuale. 

Procurorii DIICOT Iaşi şi poliţiştii au făcut, marţi, patru percheziţii domiciliare în judeţul Iaşi, la locuinţele unor persoane bănuite de trafic de persoane şi complicitate la trafic de persoane.

Conform DIICOT, în perioada 2015 – 2020, mai multe persoane au recrutat, prin metoda „Loverboy” sau sub pretextul găsirii unui loc de muncă în străinătate, mai multe persoane vătămate, pe care le-au transportat în capitala Marii Britanii, unde au fost găzduite în diverse locaţii şi, prin ameninţări şi agresiuni, au fost obligate la practicarea prostituţiei. 

Banii câştigaţi de tinere erau însuşiţi în totalitate de către traficanţi şi investiţi în locuinţe şi maşini de lux.

Potrivit IGPR, la percheziţii a fost ridicat un autoturism, bani, telefoane mobile şi înscrisuri.

Cinci persoane sunt audiate la această oră, urmând să fie prezentate procurorului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici