Ce înseamnă fericirea pentru o cântăreaţă la vârsta de 40 ani

Născută în Bucureşti, Delia a absolvit liceul de muzică Dinu Lipatti după cinci ani de studii la pian şi flaut. Şi-a început cariera muzicală la finalul mileniului 2 ca membră a duo-ului muzical house şi Eurodance N&D cu Nicolae Marin.

8066 afișări
Imaginea articolului Ce înseamnă fericirea pentru o cântăreaţă la vârsta de 40 ani

Sursa Foto- Instagram, delia

Delia Matache, născută la 7 februarie 1982, împlineşte azi o vârstă rotundă - 40 ani.  Ea s-a remarcat pentru ţinutele vestimentare extravagante, dar mai ales pentru cariera sa muzicală, apariţiile în televiziune şi activităţile filantropice. 

Născută în Bucureşti, Delia a absolvit liceul de muzică Dinu Lipatti după cinci ani de studii la pian şi flaut. A fost încurajată de mama ei Gina să-şi urmeze visele de a deveni vedetă.

Şi-a început cariera la finalul mileniului 2 ca membră a duo-ului muzical house şi Eurodance N&D cu Nicolae Marin. Au lansat împreună trei  albume - „Diferit”, „Eu fac ce vreau” şi „Nu e vina mea”. Câteva dintre melodiile ei au au dominat topurile de-a lungul anilor, inclusiv faimoasa melodie „Vino la mine”. Ultimul CD pe care Delia l-a lansat a fost în 2002- „Nu vreau să te pierd”

Duo-ul s-a despărţit în 2003, iar Matache şi-a început cariera solo, lansând şase albume.  

Cariera solo a Deliei a venit cu o schimbare de stil şi imagine, cunoscută pentru hainele strălucitoare, dar mai ales pentru viaţa ei personală controversată.  Primul ei single a fost „Ce vor de la mine” , dar marele ei succes a fost „Parfum de fericire”.

În 2007  a lansat al doilea album care include single-ul principal „Sufletul meu”  şi „Secretul Mariei". A mai colaborat cu Marius Moga, Smiley, Connect-R , Leonard. Matteo, Michael Pow, Cristi Enache, DJ Star şi artiştii de la HI-Q, Gabi Huiban, Miss J, Solo & Umberto Tomassi aka Costi. 

În septembrie 2009, Delia a obţinut 10 puncte  la Festivalul Cerbul de Aur pentru piesa „ I Will Survive ”.  

În 2015 a fost lansat cel de-al treilea album intitulat „Pe aripile vântului”. Delia, a continuat să-şi reinventeze stilul cu noile sale melodii „Dale”,  „Omadeo”,  „Wuella Wuella” şi „Africana”.

În 2016 este lansat al patrulea album intitulat „Deliria”.  

În 2019, „Acadelia” este lansată cu un mare spectacol inspirat după marii artişti din SUA, cu stilul ei trecând uşor spre pop rock şi trap.  

Este prima artistă română care a ajutat persoanele cu psoriazis, fiind imnul unei campanii desfăşurate de Asociaţia Pacienţilor cu Boli Autoimunitare. 

Din 20 iunie 2012, Matache s-a alăturat juriului  emisiunii X Factor de talente muzicale, iar din 2016 face parte din juriul emisiunii de comedie iUmor de la aceeaşi televiziune. 

În octombrie 2017, Delia a lansat piesa experimentală „ Verde împărat ” prin Cat Music. 

În „ Acadele ” (2018), Delia face referire la controversa din jurul comunităţii LGBT din România şi face aluzie la referendumul constituţional românesc din 2018 privind definiţia constituţională a unei familii. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici