”Dubai, după pandemie!” Povestea din spatele unei imagini fake care a devenit virală pe reţelele de socializare

O fotografie cu o autostradă din Dubai ”inundată” de dune de nisip a devenit virală pe reţetele de socializare în ultimele săptămâni. Singura problemă: imaginea nu este reală.

2522 afișări
Imaginea articolului ”Dubai, după pandemie!” Povestea din spatele unei imagini fake care a devenit virală pe reţelele de socializare
Mai mulţi fotografi şi experţi a stabilit că imaginea care prezintă o autostradă plină de dune de nisip şi care are în fundal celebrul Burj Khalifa este una creată prin mijloace tehnice, nu una reală. Fotografia sugerează că din pricina pandemiei şi a celor aproape două luni în care oamenii au fost nevoiţi să stea în izolare a lăsat loc naturii să preia controlul.
 
 
Husain Ujjainwala, un fotograf din Emiratele Arabe Unite, a demonstrat că imaginea nu este altceva decât un abil montaj realizat cu ajutorul programelor speciale de editare foto. Mai exact, pentru realizarea fotografiei ”fake” s-au ”lipit” două imagini reale.
 
Imaginea cu autostrada plină de dune de nisip este una reală, iar fotografia a fost realizată imediat după o furtună de nisip, însă fără a avea vreo legătură cu faptul că oamenii au stat în izolare şi nu a avut cine să cureţe. De asemenea, imaginea cu celebrul zgârie-nori Burj Khalifa în fundal este şi ea reală. Cele două fotografii au fost ”lipite” pentru a crea montajul care s-a viralizat. În fapt, nu există în Dubai nicio autostradă în capătul careia să te aştepte Burj Khalifa, cel puţin nu aşa cum este prezentată în imagine.
 
 
”Instagram vs. Realitate. Nu tot ce vezi pe Instagram este real”, a fost mesajul fotografului Husain Ujjainwala. Acelaşi gen de mesaj l-a avut şi Ty Poland, un alt fotograf celebru, care a realizat propriul său fotomontaj: ”Găseşte locul care nu există”, a scris Poland.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Finding places that don't exist 🌆 Farewell Dubai. The past two weeks have been such an awesome, eye-opening experience and I owe a huge thank you to @choppershoot @whimsikells @xdynamicsglobal & @zekedrone for making this all possible. Really looking forward to sharing more content from this trip when I finally get some time to sort through it all 😅 #DJI #mavic2 #mavic2zoom #mavic2pro #hasselblad . . . . . . . . . #FirstHasselblad droneoftheday #dronestagram #droneofficial #fromwhereidrone #dronemultimedia #dronewise #droneglobe #dronepals #drone_countries #dronenature #earth #airvuz #njspotstravel #photoshop #dubai #ferarri #488spider #dronewars3

A post shared by Ty Poland (@typoland) on

Oct 10, 2018 at 3:49pm PDT
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici