Netflix "The Half of It" a primit premiul pentru cel mai bun film la Festivalul Tribeca de la New York

  • Producţia Netflix "The Half of It" a primit premiul pentru cel mai bun film la Festivalul Tribeca de la New York.
  • Deşi ediţia de anul acesta a fost anulată, membrii juriului au putut vota câştigătorii după ce au vizionat filmele online.
  • Aceasta a fost prima ediţie virtuală a festivalului cofondat de Robert de Niro în urmă cu 19 ani.
561 afișări
Imaginea articolului  Netflix "The Half of It" a primit premiul pentru cel mai bun film la Festivalul Tribeca de la New York

Sursă foto: Netflix

Producţia Netflix "The Half of It", de Alice Wu, un film de dragoste cu adolescenţi inspirat de piesa "Cyrano de Bergerac", a primit premiul pentru cel mai bun lungmetraj la Festivalul Tribeca de la New York.

Organizatorii prestigiosului festival, care ar fi trebuit să aibă loc între 15 şi 26 aprilie, au anunţat câştigătorii ediţiei de anul acesta miercuri, potrivit Associated Press.

Deşi festivalul nu s-a desfăşurat în formatul clasic, din cauza pandemiei, membrii juriului au putut viziona filmele în versiune electronică şi vota câştigătorii.

"Deşi nu am putut fi împreună fizic, am putut sprijini artiştii", a declarat producătoarea de film Jane Rosenthal, cofondator şi CEO al Tribeca Festival.

Premiile pentru interpretare în secţiunea dedicată competiţiei americane au fost decernate actriţei Assol Abdullina, pentru rolul din "Materna", şi actorului Steve Zahn, pentru partitura din "Cowboys".

Premiul pentru cel mai bun documentar a fost decernat producţiei "Socks on Fire", de Bo McGuire, în timp ce lungmetrajul polonez "The Hater", de Jan Komasa, a fost desemnat cel mai bun film internaţional.

Aceasta a fost prima ediţie virtuală a festivalului fondat în 2001 de Robert De Niro, Jane Rosenthal şi Craig Hatkoff, în urma atacurilor teroriste din 11 septembrie de la New York, Festivalul de Film Tribeca a evoluat într-un eveniment anual, dedicat evoluţiei culturale şi economice a zonei, prin strângerea la un singur loc a artiştilor şi a regizorilor internaţionali. De-a lungul timpului, festivalul s-a remarcat prin selecţia ambiţioasă, care a promovat cineaşti radicali aflaţi la începutul carierei şi pe care i-a lansat apoi în circuitul internaţional.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici