Uniunea Europeană vrea să sărbătorească sfârşitul pandemiei printr-o serie de concerte asemănătoare cu evenimentul ”Live Aid” din 1985

  • Ministrul irlandez pentru Turism, Cultură şi Arte, Catherine Martin, a propus organizarea unei serii de concerte la sfârşitul crizei sanitare.
  • Evenimentul ar fi în asemănător cu legendarul ”Live Aid” din 1985, numit şi „Concertul secolului”.
  • concertele ar trebui să aibă loc în acelaşi timp în mai multe capitale majore ale Uniunii Europene.
1958 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană vrea să sărbătorească sfârşitul pandemiei printr-o serie de concerte asemănătoare cu evenimentul ”Live Aid” din 1985

Foto: Profimedia

Sălile de concerte sunt închise de luni de zile, dar nu renunţă. Cu ocazia unui consiliu european, ministrul irlandez pentru Turism, Cultură şi Arte, Catherine Martin, a propus organizarea unei serii de concerte la sfârşitul crizei sanitare. O propunere care ar fi fost aprobată de toţi omologii săi parlamentari, relatează Irish Mirror, citat de Le Figaro.
 
Evenimentul ar fi în asemănător cu legendarul ”Live Aid” din 1985, numit şi „Concertul secolului”. Conceput pentru a strânge fonduri împotriva foametei din Etiopia, concertul a reunit simultan în Londra şi Philadelphia aproape 70 de artişti, de la Bob Dylan la David Bowie, inclusiv Led Zeppelin, Tina Turner sau Dire Straits.
 
Astfel, concertele ar trebui să aibă loc în acelaşi timp în mai multe capitale majore ale Uniunii Europene. Dacă prognozele vor merge bine, spectacolele ar putea începe din această vară, în aer liber, difuzate în direct la televizor şi pe internet.
 
Deocamdată nu a fost dezvăluit numele vreunui artist sau vreunei trupe, dar sursa citată spune că vor fi prezente „cele mai mari vedete din rock şi pop”. La fel ca ”Live Aid,” acest eveniment va strânge fonduri pentru a ajuta în lupta împotriva Covid-19. Şi, presupunând că vara o permite, locurile vor fi, de asemenea, gratuite pentru tot personalul de asistenţă medicală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici