Vocabularul, un start în viaţă. Cum îi ajutăm pe copii să îşi îmbogăţească limbajul. Sfatul specialiştilor

  • Prin lectură copiii îşi îmbogăţesc vocabularul cu 1,4 milioane de cuvinte.
  • Lectura este esenţială pentru copii în primii 5 ani de viaţă, arată un studiu.
  • Aurelia Marcoane, psiholog: „Prin lectură copiii îşi dezvoltă limbajul raţional”.
164 afișări
Imaginea articolului Vocabularul, un start în viaţă. Cum îi ajutăm pe copii să îşi îmbogăţească limbajul. Sfatul specialiştilor

STORY CUM ÎI DEZVOLŢI VOCABULARUL COPILULUI TĂU

Lectura ajută la extinderea numărului şi varietăţii de cuvinte pe care copiii le folosesc.
 
Conform unei cercetări, copiii cărora părinţii le citesc în mod regulat în primii 5 ani de viaţă au un vocabular cu 1,4 milioane de cuvinte mai bogat.
 
Alina Roman este părinte şi spune că i-a citit fiului ei, iar acest lucru l-a ajutat să se dezvolte şi să înveţe şi limba engleza rapid.
 
„A avut foarte multe cărţi şi foarte mult i-am citit, după care văzând că nu citeşte, am reluat eu cititul, încercând ca prin puterea exemplului să-l determin să citească.”, spune Alina Roman, părinte.
 
Specialiştii spun că un vocabularul este un start în viaţă, iar un limbaj bogat îi determină pe copii să raţioneze.
 
„Cu cât vocabularul copilului este mai bogat, cu atât el are acces la mai multă informaţie, iar un vocabularbogat îl ajută pe copil nu numai să înveţe, ci şi să înveţe să raţioneze. Un limbaj raţional îi oferă copilului un bun start în viaţă.”, a explicat Aurelia Marcoane, psiholog. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici