1 APRILIE: Unele dintre cele mai reuşite şi nereuşite farse - VIDEO

Ziua de 1 APRILIE este ziua păcălelilor. Iată un top cu cele mai reuşite sau nereuşite farse de 1 aprilierealizate vreodată, plecând de la uimitorul documentar despre copacii cu spaghete şi până la farsa cumplită ce a produs panică în America.

1156 afișări
Imaginea articolului 1 APRILIE: Unele dintre cele mai reuşite şi nereuşite farse - VIDEO

1 APRILIE, ZIUA PĂCĂLELILOR: Unele dintre cele mai reuşite şi nereuşite farse (Imagine: Shutterstock)

Iată unele dintre cele mai reuşite farse, publicate de Huffington Post:

Scaunul pentru câini de la Ikea

Animalele care fac lucruri la fel ca oamenii sunt o sursă constantă de glume. Combinând asta cu designul uneori ciudat al unui producător scandinav de mobilă, ne aflăm în faţa unei farse reuşite de 1 aprilie. În reclama respectivă, Ikea promova un scaun înalt, ca cel pentru bebeluşi, dar care era adaptat special pentru câini.

Pinguinii zburători de la BBC

Astăzi, o astfel de glumă ar putea părea nereuşită, însă în 2008, când BBC a difuzat falsul documentar, pentru a promova iPlayer, mulţi au început să-şi pună un semn de întrebare.

Burger-ul pentru stângaci de la Burger King

În 1998 Burger King a anunţat pe 1 aprilie lansarea burger-ului pentru stângaci, al cărui conţinut era rotit cu 180 de grade pentru  se potrivit mai bine unei manevrări de stângaci. Dar, din păcate nu era adevărat.

BBC şi copacii cu spaghete

 În 1957, emisiunea Panorama a difuzat un documentar fals despre un copac cu spaghete ce era crescut de o familie de elveţieni. La acea vreme, când spaghetele erau o delicatesă şi nu erau pe larg consumate în Marea Britanie, mulţi au căzut în plasă şi au sunat pentru a cere informaţii despre cum pot şi ei planta copacul respectiv.

Un top al celor mai nereuşite farse din istoria recentă:

Faimoasa poză a monstrului din Loch Ness

În 1934, o fotografie alb-negru prezenta o creatură asemănătoare unui dinozaur, al cărei gât lung ieşea din apele învolburate şi care ulterior s-a dovedit a fi un fals. New York Times a dezvăluit că „monstrul” din fotografie era de fapt o jucărie făcută din plastic, lemn şi un submarin de jucărie.

Jurnalul secret al lui Hitler

În 1983, publicaţia germană Stern a susţinut că deţine cel mai exploziv jurnal din istorie: o colecţie de gânduri aparţinându-i lui Adolf Hitler. Deşi revista a plătit şase milioane de dolari pentru documentele respective, acestea erau de fapt “falsuri groteşti” făcute pe hârtie modernă pe care se scrisese cu cerneală din 1980. Farsa i-a costat pe editorii de la Stern, Sunday Times şi Newsweek joburile.

Autopsia unui extraterestru

La începutul lunii mai a anului 1995, producătorul şi omul de afaceri londonez Ray Santilli prezenta pentru prima oară un film care părea să constituie autopsia unui extraterestru efectuată după incidentul Roswell din 1947. El a recunoscut ulterior că era vorba de o farsă şi că pentru filmare s-au folosit creiere de oaie, gem de căpşuni şi intestine de găină.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici