10 sfaturi pentru îngrijirea pielii în sezonul rece

  • Faţa este cea mai expusă parte a corpului în contact cu frigul, asta implică o deshidratare mai rapidă a pielii şi accentuarea ridurilor.
  • Este nevoie să refacem pelicula protectoare şi să creştem aportul de apă în straturile pielii, iar aceasta se obţine prin aplicarea unor creme cu texturi mai grase, emoliente.
  • În sezonul rece, datorită încălzirii din clădiri/case, aerul de la interior tinde să fie foarte uscat şi asta îţi va afecta în timp pielea.
529 afișări
Imaginea articolului 10 sfaturi pentru îngrijirea pielii în sezonul rece

10 sfaturi pentru îngrijirea pielii în sezonul rece

Imediat ce temperaturile de afară scad, observi schimbarea pe tenul tău: pielea devine mai uscată şi eşti predispusă la iritaţii de piele. Aceste modificări apar şi la nivelul mâinilor şi picioarelor, a oricărei zone expusă la factorii externi.Umiditatea din piele se evaporă mult mai repede din cauza aerului rece de afară, a soarelui care se reflectă în zăpadă, a aerului uscat din interior şi a nivelului scăzut de umezeală caracteristic sezonului rece.

Iată o serie de sfaturi pentru îngrijirea pielii de la specialiştii El Studio. astfel încât să te bucuri de o piele sănătoasă şi strălucitoare în sezonul rece:

1. Îngrijire specială pentru ten în anotimpul rece

Faţa este cea mai expusă parte a corpului în contact cu frigul, asta implică o deshidratare mai rapidă a pielii şi accentuarea ridurilor. Mulţi dintre noi avem frecvent tendinţa de a lăcrima din cauza frigului şi a vântului, asta cauzând iritaţia, descuamarea şi înroşirea pielii.

Ca remediu, este nevoie să refacem pelicula protectoare şi să creştem aportul de apă în straturile pielii, iar aceasta se obţine prin aplicarea unor creme cu texturi mai grase, emoliente.
Foloseşte demachiante cu textură mai grasă şi limitează folosirea peelingului şi gomajului.

2. Ţine un balsam de buze mereu la tine

Zona buzelor este şi mai sensibilă, iar din cauza frigului şi vântului pielea buzelor se usucă mai repede şi se crapă uşor. Foloseşte constant un balsam de buze bogat în ingrediente hidratante, evită rujurile îţi usucă buzele.

3. Foloseşte creme de hidratare imediat după duş

Este foarte important să foloseşti un produs hidratant (o cremă sau o loţiune de corp) imediat după duş deoarece prin curăţare elimini şi uleiurile secretate natural de corp, care sigilizează umiditatea în epiderma pielii.

4. Utilizează creme cu factor de protecţie solară

Având în vedere că în sezonul rece, zilele sunt mai scurte şi deseori înnorate, poţi fi tentată să elimi crema cu FPS din rutina de dimineaţă. Dar razele nocive ale soarelui pătrund şi prin nori, iar, mai ales iarnă, acestea se reflectă puternic din zăpadă.

Aplică crema cu FPS după ce ai folosit crema de hidratare.

5. Programează-te la tratamente de înfrumuseţare pentru tratamente profesionale

Deoarece iarna te expui mai puţin la soare, acum este momentul ideal să îţi faci o programare la un salon de încredere pentru câteva clipe de răsfăţ pentru pielea ta. Încearcă un tratament facial mezoterapie pentru un aspect al tenului mai întinerit. Mezoterapia este folosită pentru a restabili fermitatea la nivelul feţei, gâtului sau decolteului şi ajută în mod natural la refacerea tonusului pielii şi la estomparea ridurilor, iar în anumite cazuri poate ajuta chiar şi la corectarea unor semne şi cicatrice.

Sau încearcă un tratament oxigenant stimulant care este destinat oricărui tip de ten, scopul său fiind de oxigenare şi stimulare a ţesutului. Acest tratament compensează efectele degradării epidermei prin stres sau autopoluarea fumătoarelor precum şi cele cauzate de factorii de mediu (poluare, UV, infraroşii, aer condiţionat, şoc termic). Tratamentul reduce iritaţiile şi reacţiile cutanate în special pentru persoanele care locuiesc în oraşele mari şi care au epiderma mai sensibilizată.

6. Foloseşte un umidificator

În sezonul rece, datorită încălzirii din clădiri/case, aerul de la interior tinde să fie foarte uscat şi asta îţi va afecta vizibil pielea. Poţi utiliza un umidificator setat pe 60% care să îi ofere pielii umiditatea de care are nevoie astfel încât tu să te simţi confortabil.

7. Evită băile în cadă şi setează o temperatură mai mică la duş

După o zi petrecută afară, la temperaturi joase, probabil te gândeşti doar cum vei face un duş extra cald. Dar temperaturile mari, apa fierbinte îţi va elimina rapid uleiurile naturale din piele şi e posibil chiar să îţi provoace iritaţii. Deci, ideal ar fi ca temperatura duşului să fie confortabilă şi călduţă, nu fierbinte. Foloseşte geluri de duş pentru pielea sensibilă sau uleiuri de duş.

8. Nu ignora pielea mâinilor

Mâinile sunt expuse la frig şi vânt aproape la fel de mult ca şi faţa, dar de obicei le ignorăm mai des. Spală-ţi mâinile cu săpunuri blânde, mai puţin alcaline şi aplică zilnic o cremă de mâini. Pentru a nu uita să îţi hidratezi pielea, păstrează o cremă pe chiuvetă şi încearcă să ai mereu mini-creme la tine pe care să le poţi utiliza în caz de nevoie.

9. Hidratarea începe din interior

Aspectul pielii nu este influenţat doar de hidratarea din epidermă sau umezeala din aer, ci şi de cea din corp. Deci, dacă vrei o piele hidratată, este important să bei o cantitate optimă de apă şi să consumi alimente hidratante. De asemenea, poţi să incluzi în dieta ta şi alimente bogate în antioxidanţi şi grăsimi omega-3 care încurajează corpul să producă celule sănătoase.

10. Schimbă-ţi rutina de îngrijire

Deoarece starea pielii tale se schimbă de la sezon la sezon, la fel ar trebui să îţi modifici şi rutina de îngrijire astfel încât să răspundă nevoilor de la acel moment. Astfel, în sezonul rece evită produsele care conţin alcool şi parfum deoarece îţi pot usca excesiv pielea şi îţi pot provoca iritaţii.

Chiar dacă vremea de afară nu este cea mai prietenoasă cu pielea ta, dacă ştii să o îngrijeşti, te vei bucura de un ten sănătos şi radiant pe tot parcursul anului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici