2016, cel mai călduros an din istorie

Un raport întocmit de către o agenţie guvernamentală din Statele Unite confirmă faptul că anul 2016 a fost cel mai călduros an din istorie şi al treilea an consecutiv în care se înregistrează temeperaturi record la nivel mondial, informează BBC News.

1084 afișări
Imaginea articolului 2016, cel mai călduros an din istorie

2016, cel mai călduros an din istorie

Potrivit raportului, temperaturile ridicate reprezintă consecinţa directă a fenomenului de încălzire globală ce va avea efecte şi mai puternice pe termen lung. Astfel, temperaturile de la suprafaţă, temperatura mărilor şi oceanelor, dar şi nivelurile gazelor cu efect de seră au atins un nivel record. Anul 2016 a înregistrat cele mai ridicate temperaturi în cei 137 de ani de când se fac măsurători.

Acest raport a fost făcut public după ce preşedintele american Donald Trump a anunţat că va retrage SUA din Acordul Climatic de la Paris semnat în 2015.

Raportul ”Starea Climei în 2016” a fost întocmit de către Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică (NOAA) din SUA, la el lucrând arpoximativ 500 de oameni de ştiinţă din peste 60 de ţări.

”Recordul de temperaturi de anul trecut a fost influenţat de o combinaţie a efectelor încălzirii globale şi a unui puternic efect ”El Niño” de la începutul anului. Indicatorii principali ai schimbărilor climatice au continuat să reflecte tendinţele încălzirii planetei”, se arată în raport.

”El Niño” este caracterizat de crearea unor zone excesiv de calde în părţi ale Pacificului. Fenomenul afectează clima la nivel global, perturbând modelele meteorologice.

În plus, raportul arată că că nivelurile de dioxid de carbon (CO2), metan şi oxizi de azot au ajuns la cote record.

”Schimbările climatice reprezintă una dinttre cele mai presante probleme cu care se confruntă omenirea şi Pământul”, potrivit NOAA.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici