2020 a fost un an bun pentru licitaţii: Tablouri de sute de mii de euro şi recorduri de preţ la cărţi şi icoane

  • Tablouri de sute de mii de euro şi recorduri de preţ la cărţi şi icoane, în licitaţiile de artă organizate în România în anul 2020.
  • Sunt concluziile unui studiu realizat de specialiştii Casei de Licitaţii A10 by Artmark privind piaţa românească de artă.
190 afișări
Imaginea articolului 2020 a fost un an bun pentru licitaţii: Tablouri de sute de mii de euro şi recorduri de preţ la cărţi şi icoane

Tablouri de sute de mii de euro şi recorduri de preţ la cărţi şi icoane, în licitaţiile din 2020

Raportul Casei de Licitaţii A10 by Artmark vizează topul celor mai bine vândute opere de artă şi obiecte de colecţie, cum a performat piaţa românească de artă în anul pandemiei şi cu cât au devenit românii mai empatici cultural în această perioadă faţă de anul 2019, dar şi principalele evoluţii ale anului 2020.

Astfel, în România, în 2020, cel mai bine s-au vândut prin licitaţie tablourile „Ţărăncuţă cu fuior pe cale" (Nicolae Grigorescu - 220.000 euro) „Vas cu garoafe" (Ştefan Luchian – 125.000 euro) şi „Irina" (Nicolae Tonitza –120.000 euro). Potrivit reprezentanţilor casei de licitaţii, media aritmetică a celor mai importante 10 tranzacţii este de 116.250 de euro. Totuşi, cele mai importante tranzacţii cu operă românească realizate în lume au fost făcute la Londra şi Hong Kong unde au fost vândute patru tablouri ale lui Adrian Ghenie cu sume cuprinse între două şi cinci milioane de euro.

La licitaţiile organizate în România, cel mai mare interes au atras litografiile „Micul Prinţ” realizate de Antoine de Saint-Exupery, o masă de şah care a aparţinut lui Nicolae Ceauşescu şi tabloul lui Adrian Ghenie - „The Lidless Eye”.

În ceea ce priveşte curiozităţile, în anul 2020 au fost înregistrate cele mai multe licitaţii caritabile, au apărut mii de conturi online pe portalul casei de licitaţii şi a avut loc cea mai lungă licitaţie de aproape şapte ore. De asemenea, au fost înregistrate recorduri de preţ la categoriile cărţi, icoane pe sticlă, poşete, săbii, covoare şi fotografie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici