66 de polaroide cu Madonna, din 1983, o arată pe regina pop înaintea succesului - FOTO

În iunie 1983, Madonna era o tânără ambiţioasă de 24 de ani, care abia se încălzea cu topurile muzicale din cluburi. Era iubita unui DJ şi încă se chinuia să-şi achite chiria din munca de chelneriţă. Totuşi, un fotograf a remarcat-o înainte de a deveni faimoasa regină a muzicii pop.

4615 afișări
Imaginea articolului 66 de polaroide cu Madonna, din 1983, o arată pe regina pop înaintea succesului - FOTO

66 de polaroide cu Madonna, din 1983, o arată pe regina pop înaintea succesului - FOTO (Imagine i-d.vice.com)

Când fotograful Richard Corman a întâlnit-o pe tânăra solistă, ea i-a oferit gumă de mestecat şi un espresso pe o tavă de argint. A fost, aşa cum spune el, "chiar înainte ca aceasta să iasă la lumină şi să ajungă în stratosferă".

Potrivit i-d.vice.com, la o lună după ce s-a lăsat imortalizată în nişte polaroide, Madonna şi-a lansat albumul de debut, care a produs trei hituri ce au ajuns în top 10 ("Holiday", "Lucky Star", "Borderline").

Un an mai târziu, artista dansa pe un tort de nuntă, îmbrăcată în mireasă, la premiile MTV VMA (Video Music Awards), în timp ce cânta "Like A Virgin". Dar atunci când Corman a făcut aceste polaroide SX-70 superbe, ea încă era iubita DJ-ului Jellybean Benitez, dansatoarea bună din Funhouse şi Danceteria, totodată fiind şi chelneriţă pentru a-şi putea plăti chiria. După cum scria chiar ea despre acea vreme, "M-am simţit ca un războinic călcând prin mulţimi pentru a supravieţui".

Richard Corman avea multe conexiuni la începutul anilor 80. Când a pozat-o pe Madonna, i-a fotografiat şi pe Keith Haring în Soho şi Jean-Michel Basquiat la studioul său din Great Jones Street, dar nimic nu îl putea pregăti pentru tânăra femeie care se uita la el de parcă "ar fi urmat să conducă lumea".

În poze apare o Madonnă tânără, neştiută lumii. Fustă în dungi, vestă de blugi şi multe brăţări negre ce-i acoperă mâna dreaptă. Privire jucăuşă, inocentă, dar care va cuceri cât de curând lumea. În picioare goale, lângă o mătură, lângă chiuvetă sau la telefon: regina muzicii pop emana originalitate chiar şi-atunci.

După 30 de ani de zăcut într-un depozit, cele 66 de polaroide vor ieşi la iveală în această toamnă, într-o expoziţie, dar şi într-o carte.

Mai multe fotografii pot fi văzute AICI

Considerată una dintre cele mai bune artiste pop ale tuturor timpurilor, numită şi "Queen of Pop (regina muzicii pop)", Madonna este şi cea mai bine vândută cântăreaţă din secolul XX, potrivit Recording Industry Association of America, cu peste 300 de milioane de albume vândute în întreaga lume. În martie 2008, ea a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame.

În august 2009, Madonna a concertat la Bucureşti, în cadrul turneului "Sticky and Sweet".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici