A fost aleasă CULOAREA anului 2019. Nuanţa contrastează puternic cu cea de anul acesta

Coraiul cu irizaţii aurii - Living Coral - a fost desemnată culoarea anului 2019, au anunţat reprezentanţii companiei americane Pantone, citaţi de Vogue.

17779 afișări
Imaginea articolului A fost aleasă CULOAREA anului 2019. Nuanţa contrastează puternic cu cea de anul acesta

A fost aleasă culoarea anului 2019

Începând din 2000, compania Pantone, specializată în producţia de lacuri şi vopsele, dezvăluie în fiecare an nuanţa sau culoarea care va fi favorizată în următoarele 12 luni în industriile modei, obiectelor decorative şi produselor cosmetice.

Astfel, pentru 2019, nuanţa corai cu irizaţii aurii (Pantone 16-456) a fost aleasă culoarea anului.

Pe contul Pantone de pe reţeaua de socializare online Instagram, culoarea este descrisă drept "o nuanţă corai care animă şi este plină de viaţă, cu irizaţii aurii care energizează şi atenuează uşor". Culoarea simbolizează nevoia de optimism, pasiunile care aduc bucurie şi dorinţa de exprimare jucăuşă, completează cei de la Pantone.

Culoarea aleasă pentru 2019 contrastează puternic cu Ultra Violet, nuanţa anului care tocmai se încheie, întunecată şi mohorâtă.

Alegerea culorii anului nu este aleatorie. Compania Pantone studiază influenţa pe care culorile o au pe plan mondial, inclusiv utilizările lor în industria cinematografică şi cea de divertisment, în colecţiile de artă de pe Glob, dar şi în ceea ce priveşte destinaţiile de vacanţă în vogă.

Importanţa unei culori poate să provină şi din anumite criterii tehnologice, din disponibilitatea noilor texturi şi a efectelor pe care o culoare le are asupra lor.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici