A fost anunţat OFICIAL numele noului bebeluş regal/ Fiul prinţului Harry i-a fost prezentat Reginei Elisabeta

Bebeluşul ducesei Meghan de Sussex şi al prinţului Harry, un băieţel care s-a născut luni dimineaţă, a primit numele de Archie Harrison Mountbatten-Windsor, arată un anunţ publicat miercuri pe contul de Instagram al cuplului, după ce copilul a fost prezentat Reginei Elisabeta.

9166 afișări
Imaginea articolului A fost anunţat OFICIAL numele noului bebeluş regal/ Fiul prinţului Harry i-a fost prezentat Reginei Elisabeta

”În această după amiază Alteţele lor Regale l-au prezentat Majestăţii sale Regina pe cel de-al optulea stră-nepot la Castelul Windsor. Ducele de Edinbrug şi Ducesa mamă au fost de asemenea de faţă”, spune anunţul familiei de Sussex.

Numele de Archie Harrison le-a amintit jurnaliştilor de la Bazaar că Archie este un prenume cu origini engleze, cu sensul ”adevărat şi îndrăzneţ”, fiind o variantă a numelui Archibald. Al doilea prenume al bebeluşului, ”Harrison”, însemnă literal ”fiul lui Harry”.

Primele imagini cu primul copil al ducesei Meghan de Sussex şi al prinţului Harry au fost publicate în presa britanică, miercuri, înaintea întâlnirii micuţului cu Regina Elisabeta.

Ducii Meghan şi Harry de Sussex au apărut în faţa unui număr mic de jurnalişti adunaţi la St George's Hall de la castelul Windsor.

Întrebat de jurnalişti cu cine seamănă copilul, Harry a spus că toată lumea spune că bebeluşii se schimbă mult în primele două săptămâni de viaţă. "Practic, suntem martori ai felului în care are loc acest proces de schimbare în următoarea lună, dar felul în care arată se schimbă de la o zi la alta".

"Are un temperament dulce, este cu adevărat calm", a declarat ducesa Meghan de Sussex, potrivit CNN. La care prinţul Harry a replicat glumind că nu ştie cu cine seamănă în acest aspect.

"Este magic, este uimitor. Îi am alături pe doi dintre cei mai buni băieţi din lume. Aşa că sunt fericită", a mai spus ducesa Meghan.

La întâlnirea cu presa, bebeluşul a fost îmbrăcat în alb, purtând pe cap o căciuliţă. O rochie albă a fost aleasă şi de ducesă, în timp ce prinţul Harry a optat pentru un costum gri.

Bebeluşul este verişorul celor trei copii ai ducilor William şi Catherine de Cambridge, prinţul George, în vârstă de cinci ani, prinţesa Charlotte, în vârstă de patru ani, şi prinţul Louis, care abia a împlinit un an.

Bebeluşul ducilor Meghan şi Harry de Sussex este al optulea strănepot al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii. De asemenea, copilul este al şaptelea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii - după bunicul său, prinţul moştenitor Charles, unchiul său, prinţul William, copiii acestuia, prinţul George, prinţesa Charlotte şi prinţul Louis, şi tatăl său, prinţul Harry.

După naştere, eveniment la care prinţul Harry a asistat - dar care, potrivit unor publicaţii britanice, ar fi avut loc la un spital privat -, acesta a făcut o scurtă declaraţie pentru presă, la Frogmore Cottage, noua sa reşedinţă de pe domeniul Windsor. "Sunt încântat că Meghan şi cu mine avem un băieţel. A fost cea mai uimitoare experienţă pe care mi-aş fi putut-o imagina vreodată. Este greu de înţeles cum o femeie poate face un astfel de lucru, dar suntem amândoi extrem de încântaţi şi recunoscători pentru sprijinul manifestat de toată lumea", a spus prinţul, care a adăugat că sarcina lui Meghan depăşise termenul.

Copilul ducesei Meghan de Sussex nu va moşteni titlul de prinţ pe care îl poartă tatăl său. În urma unei decizii luate de regele George al V-lea, bunicul reginei Elizabeth a II-a, datând din 1917, titlul de "alteţa sa regală prinţul/ prinţesa" este rezervat doar copiilor suveranului, copiilor fiilor suveranului şi celui mai mare dintre fii prinţului de Wales (primul moştenitor direct al tronului britanic). Acesta este motivul pentru care Zara şi Peter Phillips, copiii prinţesei Anne, sora prinţului Charles de Wales şi fiică a reginei Elizabeth a II-a, nu au moştenit titlul de prinţ/prinţesă. Din contră, restul verilor acestora, copiii prinţilor Charles, Andrew şi Edward, poartă acest titlu. Situaţia se poate schimba dacă regina Elizabeth a II-a doreşte să modifice decizia bunicului ei. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, noul bebeluş regal va trebui să se mulţumească cu titlul moştenit de la părinţi, conte de Dumbarton.

Bebeluşul ducilor de Sussex va avea automat şi cetăţenie americană, prin mama sa.

Iar un alt fapt insolit este acela că bebeluşul este unul dintre puţinii membri metişi de rang înalt din familia regală britanică - despre regina Charlotte (1744 - 1818) se spune că era metisă, iar aceasta a avut 15 copii.

Prinţul Harry, în vârstă de 34 de ani, al şaselea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, şi fosta actriţă americană Meghan Markle, în vârstă de 37 de ani, s-au căsătorit în mai 2018, după o relaţie de doi ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici