A fost descoperit un nou ocean în sistemul nostru solar. Cercetătorii spun să există apă pe planeta Ceres

  • Cercetătorii spun că au găsit dovezi care sugerează că există apă pe planeta pitică Ceres.
  • Dacă Ceres are un ocean vast sub crusta sa glaciară, există şansa ca acesta să găzduiască viaţa într-o anumită formă.
  • Ceres este situat în centura de asteroizi dintre Marte şi Jupiter.
12793 afișări
Imaginea articolului A fost descoperit un nou ocean în sistemul nostru solar. Cercetătorii spun să există apă pe planeta Ceres

A fost descoperit un nou ocean în sistemul nostru solar. Cercetătorii spun să există apă pe planeta Ceres

Când vine vorba de apă în sistemul nostru solar, doar despre Terra ştim că are apă din abundenţă pe suprafaţa sa. De asemenea, oamenii de ştiinţă au descoperit că lunile Enceladus şi Europa au amândouă oceane masive subterane, care pot avea ingredientele necesare pentru a susţine viaţa.

Dar o echipă de cercetători a publicat un studiu din care rezultă că au descoperit existenţa unui ocean subteran şi pe planeta pitică Ceres.

Ceres este o lună mare, îngheţată, care se află în centura de asteroizi dintre Jupiter şi Marte. Corpul ceresc nu este destul de mare pentru a fi considerat planetă, aşa că a fost încadrată în categoria planetelor pitici.

Într-o nouă serie de studii publicate în revista Nature, cercetătorii spun că au descoperit dovezi ale unui ocean masiv subteran de apă sărată care se află sub cochilia glaciară a planetei pitice.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici