A fost descoperit unul dintre cele mai mari diamante din lume, evaluat la 33 milioane de euro

Unul dintre cele cinci cele mai mari diamante descoperite în lume, o gemă de 910 carate, a fost extras recent din Lesotho, a anunţat, luni, compania minieră britanică Gem Diamonds, citată de Le Figaro.

477 afișări
Imaginea articolului A fost descoperit unul dintre cele mai mari diamante din lume, evaluat la 33 milioane de euro

Unul dintre cele mai mari diamante din lume, evaluat la 33 milioane de euro, descoperit în Lesotho

Piatra preţioasă, extrasă din prolifica mină din Letseng, ar putea valora până la 33 de milioane de euro, a estimat analistul Ben Davis, de la societatea Liberum Capital.

"De când Gem Diamonds a cumpărat mina din Letseng, în 2006, acolo au fost descoperite unele dintre cele mai interesante diamante din lume", a declarat preşedintele companiei miniere, Clifford Elphick.

"Acest diamant de o puritate excepţională este cel mai mare extras până în prezent din mina de la Letseng", a adăugat acesta, într-un comunicat.

Descoperirea a fost salutată, luni dimineaţă, la Bursa din Londra, cu o creştere de 14% a acţiunilor Gem Diamonds.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici