A luat JACKPOT-UL. Un miner sărac a ajuns milionar cu două geme de tanzanit, cele mai mari găsite vreodată

  • Un miner sărac din Tanzania a vândut Guvernului două geme de tanzanit brut valorând 3,5 milioane de dolari.
  • Saninu Liazier este unul dintre minerii care lucrează pe cont propriu şi vând pietrele preţioase găsite statului tanzanian.
4980 afișări
Imaginea articolului A luat JACKPOT-UL. Un miner sărac a ajuns milionar cu două geme de tanzanit, cele mai mari găsite vreodată

Foto(Ministerul de Minerale Tanzania)

Un miner sărac din Tanzania a vândut Guvernului două geme de tanzanit brut valorând 3,5 milioane de dolari. Saninu Liazier este unul dintre minerii care lucrează pe cont propriu şi vând pietrele preţioase găsite statului tanzanian.

Tanzanitul este un mineral preţios rar ce se găseşte în nordul Tanzaniei iar mineritul şi traficul de pietre preţioase reprezintă principala activitate în zonă.

Guvernul i-a înmânat lui Laizier un cec pentru de 7,74 miliarde de tanari (3,35 milioane dolari) pentru cele mai mari două pietre preţioase tanzanite găsite vreodată.

Cele două pietre preţioase întunecate, albastru violet,  au fost descoperite de Saniniu Laizer într-una dintre minele de tanzanit din nordul ţării, care sunt înconjurate de un zid pentru a controla contrabanda transfrontalieră a pietrelor preţioase.

„Mâine va avea loc o mare petrecere”, a declarat pentru BBC minerul  din regiunea Simanjiro din Manyara.

„Vreau să construiesc un centru comercial şi o şcoală. Vreau să construiesc această şcoală lângă casa mea. Există mulţi oameni săraci pe aici care nu îşi pot permite să-şi ducă copiii la şcoală”, a spus Saninu Laizier.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici