A murit compozitorul Michael James Ryan, cunoscut ca Busbee: A colaborat cu mari artişti precum Pink, Shakira şi Keith Urban

Compozitorul nominalizat la premiile Grammy Michael James Ryan, cunoscut ca Busbee, care a colaborat pe parcursul vieţii cu artişti precum Maren Morris, Keith Urban, Pink şi Shakira, a decedat duminică, la vârsta de 43 de ani, potrivit variety.com.

129 afișări
Imaginea articolului A murit compozitorul Michael James Ryan, cunoscut ca Busbee: A colaborat cu mari artişti precum Pink, Shakira şi Keith Urban

Compozitorul nominalizat la Grammy Michael James Ryan, cunoscut ca Busbee, a murit la 43 de ani

Potrivit unei persoane apropiate artistului, Busbee a fost diagnosticat în vară cu glioblastom, o tumoare cerebrală, şi urma un tratament medical.

Michael James Ryan era celebru pentru piese precum "My Church", "Pink's Try", interpretate de Maren Morris, "H.O.L.Y.", cântată de Florida Georgia Line, şi "Fighter", a muzicianului Keith Urban, soţul actriţei Nicole Kidman.

Busbee semnase contracte cu Warner/Chappell Music şi Red Light Management. Compania sa, Altedena, se află sub umbrela companiei Warner Records.

"L-am pierdut pe Busbee, un prieten drag, un partener de afaceri prin Altedena, compania lui, şi un om cu una dintre cele mai creative minţi din industria muzicală. Bunătatea şi moştenirea lui nu vor fi uitate niciodată, iar inimile şi rugăciunile nostre se îndreaptă către familia lui, care trece printr-o perioadă foarte dificilă", a declarat directorul general al Warner Records, Aaron Bay-Schuck.

Busbee şi-a petrecut copilăria în San Francisco şi a crescut ascultând muzică jazz. A început să studieze pianul la vârsta de şapte ani. Totodată, a început să cânte la trombon în perioada în care se afla în liceu. Talentul lui natural i-a adus o bursă pentru colegiu în anul 1995, dar s-a întors acasă după câţiva ani de studiu. Aşa cum a declarat pentru gazda emisunii "And the Writer Is…", Ross Golan, Busbee s-a trezit la vârsta de 23 de ani locuind cu mama lui şi având un loc de muncă la o biserică locală.

S-a mutat în Los Angeles în anul 2000, la vârsta de 24 de ani, şi a început să lucreze în industria muzicală, asistând producători precum Eric Valentine. Acesta i-a spus lui Busbee că vocaţia lui este aceea de producător în industria muzicală.

În anul 2012, Busbee a contribuit la producerea piesei "Try", interpretată de Pink, care a ajuns pe prima poziţie în topurile americane.

Busbee a produs 11 din cele 15 piese ale albumului "Girl", al lui Maren Morris, lansat în luna martie.

Taguri:
busbee,
deces,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici