A murit creatoarea de modă Laura Biagiotti, supranumită "Regina caşmirului"

Creatoarea de modă italiană Laura Biagiotti, cunoscută în toată lumea, a murit vineri la spitalul Sant'Andrea din Roma în urma unui stop cardiac, a declarat fiica designerului. Aceasta avea 73 de ani.

14504 afișări
Imaginea articolului A murit creatoarea de modă Laura Biagiotti, supranumită "Regina caşmirului"

A murit creatoarea de modă Laura Biagiotti, supranumită "Regina caşmirului". Foto: Hepta

Biagiotti a suferit un stop cardiac miercuri seară, la casa sa din afara Romei. Doctorii au resuscitat-o, însă aceasta a suferit leziuni majore ale creierului, joi fiind în stare critică.

Lavinia Biagiotti, fiica Laurei Biagiotti, a anunţat moartea mamei sale vineri dimineaţă pe contul său de Twitter.

Biagiotti a fost unul din designerii italieni care a cucerit piaţa globală. Aceasta era cunoscută pentru linia sa vestimentară pentru femei, cu haine largi şi tricotaje de lux care i-au adus numele de „Regina caşmirului”. Aceasta a creat şi ochelari de soare şi parfumuri, inclusiv cunoscutul parfum „Roma”.

Născută în 1943, Biagiotti a abandonat planurile de a devenit arheolog pentru a o ajuta pe mama sa care aveavea o afacere în domeniul croitoriei.

În tinereţe, a călătorit frecvent în SUA pentru a deprinde noţiuni legate de afaceri şi tehnologie în domeniu. După ce a colaborat cu case de modă celebre precum Shubert şi Capucci, aceasta şi-a lansat propria sa colecţie în Florenţa, în 1972.

"A fi creator de modă e ca şi cum ai face un legământ. Devine religia ta pe viaţă", a declarat ea pentru AP în 1987.

Laura Biagiotti era extrem de mândră de Italia iar ani de zile a purtat un şal de caşmir în culorile roşu, alb şi verde, ale steagului naţional.

"Sunt convinsă că adevărata mină de aur a ţării noastre este eticheta 'Made in Italy'", spunea aceasta în 2011.
Biagiotti trăia într-un castel de secol XIV din afara Romei pe care îl restaurase, şi care era şi sediul afacerii sale.

Soţul său, Gianni Cigna, murise de leucemie în 1996. În urma Laurei Biagiotti rămâne fiica sa Lavinia, care era şi partenerul său de afaceri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici