A murit Olympia Dukakis

Actriţa americană Olympia Dukakis, care a câştigat Oscarul pentru rolul lui Rose Castorini din comedia romantică „Moonstuck”, a murit la vârsta de 89 de ani. Cauzele ar fi fost problemele de sănătate, a anunţat familia ei.

3264 afișări
Imaginea articolului A murit Olympia Dukakis

A murit Olympia Dukakis

„Sora mea iubită, Olympia Dukakis, a murit în această dimineaţă în New York. După multe luni de probleme de sănătate, şi-a găsit acum pacea cu Louis al ei", a scris pe Facebook fratele actriţei, Apollo, referindu-se la Louis Zorich, soţul actriţei, mort în 2018.

Acesta a fost mesajul care anunţa moartea unei alte mari actriţe de la Hollywood de origine greacă.

Dukakis a avut o lungă şi distinsă carieră, atât ca actor, cât şi ca regizor, conform BBC. În anii '50, a jucat într-o serie de comedii de succes pe ecran.

Olympia Dukakis a fost fiica unor imigranţi greci, absolventă a Universităţii din Boston, unde a studiat şi arte.

Potrivit cinemagia.ro, Olympia a debutat pe Broadway în "The Aspern Papers", în 1962, şi a fost remarcată în rolul din "Social Security", din 1986, de către regizorul Norman Jewison, care a distribuit-o în filmul său "Moonstruck".

Cu rolul ei din acest film a avut succes şi a câştigat Oscarul pentru rol secundar feminin, în 1987 şi Globul de Aur. A mai avut roluri notabile în următoarele filme: "Steel Magnolias" - 1989, "The Cemetery Club" - 1993, "Mr. Holland' Opus" - 1995.

La televiziune a evoluat în "Tales of the City", în 1993. A devenit producătoare, regizoare, profesoară, scriitoare.

S-a căsătorit cu Louis Zorich în 1962 şi au avut trei copii. Împreună cu soţul ei a deschis "Whole Theatre Company" in Montclair, N.J., în anii 1970, care a rezistat timp de 20 de ani. În 2003, actriţa şi-a publicat autobiografia "Ask Me Again Tomorrow: A Life in Progress".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici