AC/DC la Bucureşti, foarte aproape de a fi o înşelătorie de trei milioane de euro

Concertul AC/DC la Bucureşti a fost aproape de a deveni ţeapa secolului în show business întrucât le-ar fi putut aduce trei milioane de euro celor care au organizat aşa-zisul festival Bucharest Rock Arena, susţin reprezentanţii companiilor care au avut de gestionat diverse aspecte ale evenimentului.

761 afișări
Imaginea articolului AC/DC la Bucureşti, foarte aproape de a fi o înşelătorie de trei milioane de euro

AC/DC la Bucureşti, foarte aproape de a fi o înşelătorie de trei milioane de euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Playcool SRL, o firmă înfiinţată în urmă cu mai puţin de o lună, este creierul întregului scenariu, principalul organizator al Bucharest Rock Arena şi compania care a anunţat - în mod fals, conform site-ului oficial al trupei - concertul AC/DC de la Bucureşti.

"Dacă schema le-ar fi ieşit, organizatorii aşa-zisului eveniment, cei de la Playcool ar fi obţinut trei milioane de euro", a fost concluzia lui Andrei Tuturugă, reprezentantul companiei de ticketing pentru evenimentul programat la finalul lunii mai.

Tuturugă a declarat, pentru MEDIAFAX, că firma pe care o reprezintă, Ticketpoint, a încheiat un contract cu unul dintre reprezentanţii israelieni ai firmei Playcool prin care se obliga să transfere zilnic banii încasaţi pe biletele la AC/DC în contul acesteia.

"În acest contract, cu prevederi altfel uzuale în industria concertelor de o asemenea amploare, stă cheia tentativei de înşelătorie de care noi îi suspectăm pe oficialii acestei firme", a afirmat Tuturugă.

El a precizat că, deşi de la anunţul concertului AC/DC în festivalul Bucharest Rock Arena au fost vândute 8.000 de bilete, banii pentru acestea, circa 250.000 de euro, nu au fost viraţi către organizatorul Playcool. "Am avut şi noi unele suspiciuni, şi, în plus, Marcel Avram, deţinătorul drepturilor pentru AC/DC în Europa de Est, ne-a informat că artiştii nu vor cânta în România", a explicat Tuturugă.

El a spus că, după anunţul de duminică legat de concertul AC/DC la Bucureşti, încă de luni cei de la Playcool au făcut presiuni pentru a primi banii din bilete. Tuturugă a amânat însă plata, anunţând că va plăti abia în momentul în care concertul va fi anunţat oficial pe site-ul AC/DC.

"S-au enervat când le-am spus asta şi ne-au solicitat o plată de 200.000 de euro. Le-am trimis un ordin de plată, însă noi nu am autorizat plata şi transferul efectiv al banilor. După ce au primit ordinul de plată, cei de la Playcool nu au mai fost de găsit", a spus Tuturugă.

Acesta a admis că, totuşi, firma Ticketpoint a virat 10.000 de euro în contul Playcool, conform contractului, aceşti bani fiind "paguba" pe care Ticketpoint va încerca să o recupereze printr-un proces împotriva celor de la Playcool. "Şi, bineînţeles, le vom cere şi daune pentru că, asociindu-ne cu acest eveniment cu care nu am avut nimic de-a face, ne-au pătat imaginea", a completat Tuturugă.

Reprezentantul Ticketpoint a afirmat că cei de la Playcool au prezentat, la încheierea contractului, "scan-ul unui document despre care au spus că este contractul semnat cu managementul AC/DC pentru concertul de la Bucureşti".

"Părea real, era extrem de bine falsificat. Este clar că era falsificat, din moment ce trupa a anunţat oficial că nu s-a înţeles niciodată cu cineva pentru un concert la Bucureşti", a conchis Tuturugă, arătând că va depune plângere împotriva celor de la Playcool şi că va prezenta anchetatorilor toate documentele.

Cristi Busuioc, unul din asociaţii firmei One Event - care s-a ocupat de booking-ul artiştilor români pentru festivalul organizat de Playcool -, a declarat că întregul scenariu legat de presupusul concert AC/DC la Bucureşti este "o premieră" chiar şi pentru piaţa din România.

"S-a mai întâmplat ca anumite concerte să se amâne din diferite cauze, însă niciodată de când sunt în acest business nu s-a întâmplat ca cineva să anunţe un concert al unui artist fără o acoperire. Mai mult, s-a ajuns ca managementul artistului să facă public faptul că anunţul a fost o minciună", a declarat pentru MEDIAFAX Cristi Busuioc.

Acesta a fost şi el de părere că întregul scenariu privind venirea trupei AC/DC la Bucureşti "aduce a tentativă de ţeapă".

"O ţeapă de dimensiuni uriaşe, dacă le-ar fi ieşit", a opinat Busuioc.

Acesta a precizat că One Event a avut o singură misiune în ceea ce priveşte organizarea sau producţia acestui festival: să găsească artişti români care să cânte în cele două zile.

"Am avut o întâlnire în martie, am discutat, mi-au spus ce vor, le-am căutat şi le-am trimis o listă cu artişti disponibili şi costurile pentru un concert de-al lor. Au ales din listă pe cine au dorit şi asta a fost", a spus Busuioc.

Acesta a precizat că, în afară de acea întâlnire, au mai avut loc câteva discuţii telefonice, fie cu cei doi israelieni de la Playcool, fraţii Douchan, fie cu doi români care lucrau pentru aceasta.

"De ieri de la prânz, nimeni nu a mai răspuns la vreun telefon şi cu toţii - şi cei doi israelieni, şi cei doi români - sunt plecaţi în Israel", a spus Busuioc. El a ţinut să precizeze că, în afară de booking-ul artiştilor români, compania nu a avut altă legătură cu festivalul Bucharest Rock Arena.

"Nu ştiu cine le-a făcut afişele, cine le-a lipit în tot Bucureştiul în noaptea de duminică spre luni, nu ştiu absolut nimic", a spus Busuioc.

Acesta susţine că i-a întrebat pe cei de la Playcool detalii tehnice despre concert, însă aceştia l-au liniştit spunându-i că "totul este pus la punct în cel mai mic detaliu".

"Mi-au spus că sunt filiala românească a Walla Entertainment din Israel şi că au toată logistica necesară, toate sculele, tot ce le trebuie, aşa că nu ne-am mai băgat. Am făcut ce ne-au cerut, adica le-am adus artiştii români şi-atât", a spus Busuioc.

Şi acesta a fost de părere că cei de la Playcool au pus la cale o fraudă de proporţii prin specularea numelui trupei AC/DC.

"Fie avem de-a face cu cei mai proşti oameni de pe planetă, fie a fost tentativa unei ţepe istorice. Eu, personal, merg pe a doua variantă", a conchis Busuioc.

Conform Registrului Comerţului, firma Playcool SRL, cu sediul într-un apartament de bloc din Sectorul 3, s-a înfiinţat în 16 martie 2009. Capitalul social al firmei este de 200 de lei, iar unic acţionar este Eran Douchan, cetăţean israelian care este şi administrator. Activitatea principală a firmei este "suport pentru interpretare artistică (spectacole).

Material realizat de Ovidiu Vanghele, ovidiuv@mediafax.ro.

Citeşte şi:

AC/DC nu mai vine în România

Oficialii AC/DC: concertul de la Bucureşti - reclamă mincinoasă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici