Accidentul de avion în care a murit Buddy Holly ar putea fi reanalizat de autorităţile americane

Cauzele care au determinat accidentul de avion din 1959 în care au murit trei vedete ale muzicii rock' n' roll, inclusiv Buddy Holly, ar putea fi reanalizate de un grup de experţi de la Biroul pentru siguranţa transporturilor aeriene din Statele Unite, informează bbc.com.

180 afișări
Imaginea articolului Accidentul de avion în care a murit Buddy Holly ar putea fi reanalizat de autorităţile americane

Accidentul de avion în care a murit Buddy Holly ar putea fi reanalizat de autorităţile americane (Imagine: Hepta)

Buddy Holly, pe atunci în vârstă de 22 de ani, Ritchie Valens şi Jiles P. Richardson - cunoscut sub numele de scenă Big Bopper - au murit în acel accident de avion, produs la scurt timp după decolare, în statul american Iowa, în 1959.

Pilotul acelei aeronave - un model Beechcraft Bonanza cu un singur motor - şi-a pierdut şi el viaţa în accident.

Miercuri, Biroul pentru siguranţa transporturilor din Statele Unite (US National Transportation Safety Board/ NTSB) a anunţat că analizează în această perioadă o petiţie care solicită redeschiderea cazului.

Civil Aeronautics Board, autoritatea americană care a investigat acel accident în urmă cu 56 de ani, a ajuns la concluzia că au existat două posibile cauze ale tragediei.

Prima a vizat o eroare de pilotaj ce ar fi putut fi comisă de Roger Peterson, pilotul în vârstă de 21 de ani al avionului, iar a doua cauză ar fi constat în faptul că pilotul a fost insuficient informat în legătură cu evoluţia condiţiilor meteorologice.

Potrivit regulamentului NTSB, petiţiile de revizuire a cazurilor mai vechi trebuie să se bazeze pe descoperirea unor noi dovezi sau indicii care să infirme concluziile anchetei iniţiale.

Potrivit Mason City Globe Gazette, NTSB a primit acea cerere de revizuire de la un pilot de pe coasta estică a Statelor Unite, L.J. Coon.

El consideră că "acţiunile eroice" ale pilotului pot fi văzute în prezent într-o cu totul altă lumină.

Cântăreţul Buddy Holly a închiriat acel avion întrucât autobuzul său de turneu avea o defecţiune la sistemul de încălzire.

Cei trei cântăreţi susţinuseră pe 3 februarie 1959 un concert în Clear Lake, un oraş din statul Iowa, şi se îndreptau spre următoarea destinaţie din turneul lor american, oraşul Moorhead, aflat în statul Minnesota.

Ulterior, cântăreţul Don McLean a imortalizat acea tragedie în cântecul său "American Pie", lansat în 1972, care a devenit un hit internaţional.

Charles Hardin Holley, cunoscut sub numele de Buddy Holly, a fost un cântăreţ şi compozitor american. Deşi succesul lui muzical a durat doar un an şi jumătate, înainte de tragicul său deces la vârsta de 22 de ani într-un accident de avion, Buddy Holly a fost considerat un pionier al muzicii rock and roll. Cântecele şi inovaţiile sale muzicale au inspirat şi influenţat numeroşi artişti de seamă, precum Bob Dylan, The Beatles, The Rolling Stones şi Elvis Costello.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici